Anastasia Iorga a servit opt ani în serviciul militar american

Cu doar 200 USD în buzunar, avocata Anastasia Iorga își aduce aminte cum a ajuns pe pământul făgăduinței, ca mulți alți români, care vizează să înceapă o viață nouă. Impedimentul financiar, însă, nu a oprit-o nici pe o zi să lucreze și să-și vadă visul de a deveni un avocat împlinit, relatează HORA in America.

Este originară din Chișinău, încă de pe băncile Universității Libere Internaționale din Moldova, visa să devină avocată în Statele Unite ca să-și ajute conaționalii să soluționeze problemele de imigrare. Simțind dificultățile migrației pe propria piele, poate cu ușurință să îi ghideze în alegerea căilor legale din SUA.

“Nu a fost deloc ușor. Lucram la câteva joburi și nu aveam timp nici să învăț, în plus, costurile pentru Universitatea de Drept erau destul de mari ca să le pot acoperi. Atunci am decis să mă înrolez în armata din SUA. Nu a fost deloc ușor să fac față acestei provocări”.

Anastasia a trebuit să treacă multe teste de cunoștințe generale și fizice pentru a-și demonstra abilitățile de care dispune, ca într-un final, să fie înrolată în serviciul militar american. Spre marea ei fericire, la depunerea jurământului a fost anunțată că era prima femeie din Moldova care servește în Armata Americană. Acest lucru a motivat-o și mai mult să poată face față a ceea ce urma să devină.

Tranziția de la persoană civilă în rol de soldat nu a fost una ușoară, iar uneori, încheia zilele cu lacrimi în ochi. Zile și luni întregi s-a simțit un suflet pustiit, fără persoanele dragi alături, fără telefon și orice mijloc de comunicare. “Dormeam doar câteva ore pe noapte și permanent eram expusă eforturilor fizice. Mai tot timpul obosită, speriată, zeci și zeci de kilometri întinși pe jos, noapte și zi, cu 50 lb de armură în spinare, făceam pregătirile militare la temperaturi de peste 40 de grade Celsius. Aveam impresia că nu voi reuși, chiar dacă știam că sunt mai puternică decât credeam”, ne zice Anastasia.

Sfaturile avocaților HORA: Află despre motivele de a fi deportat din SUA

Toate obstacolele o determinau să renunțe, însă firea ei de luptătoare și caracterul de lider îi aducea aminte că are un vis și acest lucru o motiva și o ajuta să treacă peste obstacole. Știa că numai prin greutăți va putea să își atingă scopul. În cele din urmă, munca silnică și dorința de a reuși au dat rezultate. Fiind în rolul de soldat, i s-a oferit posibilitatea de a finaliza misiunea și de a face o diferență în lume.

Abia în perioada serviciului militar a reușit să urmeze cursurile la Universitatea de Drept din Baltimore, Maryland și s-a văzut fericită să obțină licența în Drept. Acest eveniment din viața ei a propulsat-o să lucreze pentru Corpul JAG (avocat/judecător) în armata americană. În timpul serviciului militar, a primit nenumărate medalii, distincții și premii pentru apărarea drepturilor soldaților americani și pentru serviciu excelent.

Anastasia Iorga în Armata Americană

După opt ani de serviciu militar, a hotărât că a venit timpul să își continue visul de a practica legea imigrării și de a-și continua cariera de avocată în civil, iar astăzi poate spune cu ușurință că experiența acumulată în timpul serviciului militar este una de invidiat. A înțeles valoarea de a păstra echilibrul între viața profesională și cea privată, a învățat cum să trateze și să reprezinte clienții diligent, într-un cuvânt, a învățat cum să fie lider în tot ceea ce face. Cu timpul, a devenit parte a unei familii globale sub deviza “ceea ce nu mă omoară mă face mai puternică”.

“Am hotărât că e timpul să pun în aplicare toate cunoștințele acumulate, iar principiile și tacticele legale obținute în armată le aplic azi în Codul Civil”.

Astăzi este o avocată cu experiență extensivă, care practică legea imigrării la nivel național și internațional. Practică litigii în mai multe state, aplică pe larg legea imigrării, practica de apărare penală, malpractice, accidente la locul de muncă, infracțiuni rutiere, accidente rutiere și altele.

“Inteligența se obține în timp ce se naște înțelepciunea, iar omenia și cumsecădenia sunt calități la care mereu țin și care mă reprezintă. Sunt mereu deschisă să ajut, să susțin și să ghidez pe cei care au nevoie de apărare legală. Știu că sunt multe persoane care au nevoie de o susținere și o informare, de aceea vreau să îi încurajez și să-i susțin, să nu ezite să-mi ceară sfatul profesional”.

Descarcă gratuit ediția online sau comandă tiparul revistei (aprilie).

Hai în HORĂ să descoperi comunitatea de români din SUA și alte noutăți despre profesioniști și oameni talentați! Abonează-te chiar azi la revista HORA in America! Poți primi revista tipărită și acasă. Nu pierde nicio ediție importantă! 

Comments

comments