Sofia Vrînceanu, alături de familia sa în Seattle

Se zice că florile înfrumusețează nu doar anturajul unde locuiești, dar îți ridică mereu și buna dispoziție. Astăzi discutăm cu o adevărată pasionată pentru compozițiile de flori. Nu e deloc întâmplător că Sofia Vrînceanu este stabilită cu traiul în Seattle, acolo unde natura devine o inspirație pentru toate creațiile floristice, relatează HORA in America. 

Ca oricare florist, îi plac toate florile, însă preferă lăcrimioarele și freziile, deoarece finețea lor e incomparabilă. Cu siguranță îi place să le primească de la persoanele dragi. Una din dorințele sale râvnite este de a deschide un salon cu brandului “Fleurs D’Or Boutique”. Sofia Vrînceanu a fost mereu înconjurată de flori, iar datorită mămicii sale, a fost inspirată să le înțeleagă și iubească și mai mult.

“Pe când eram mică, am observat cum obișnuia să sădească flori cu atâta grijă și căldură, fiecare floare care răsărea îi lumina chipul. Acest sentiment mi s-a întipărit în inimă și îl voi purta acolo mereu! Acesta este și motivul pentru care am început să fac aranjamente, îmi doream să bucur privirea și inima celor care vor primi compozițiile mele”, ne zice Sofia.

Compoziții de flori organizate de Sofia Vrînceanu

Din copilărie avea vise de a călători și de a cunoaște locuri noi, vise care i se păreau prea îndepărtate. Și-a făcut studiile la facultatea Relații Internaționale, unde a studiat amănunțit Istoria lumii, politologia și diplomația.

De atunci a sesizat că visele merită îndeplinite, mai ales atunci când orice disciplină studiată îți aduce fascinație și ardoare de a cunoaște lumea. “SUA este una din țările îndepărtate care mă fascinau, însă niciodată nu aș fi crezut că într-o bună zi voi păși pe tărâmul american, sau că voi locui aici cu familia”.

Aflarea sa în statul Washington, acolo unde și clima este foarte potrivită pentru flori și tot ce ține de natura înflorită, gândul de a crea o mică afacere i-a fost insuflat de către prieteni și de oamenii dragi. Anume lor se datorează acest hobby, care a devenit cu timpul o afacere. “Mă face și mai mult să prețuiesc prietenii pentru acel “ghiont” de a-mi da noi aripi, iar statul Washington are farmecul său, aici natura te poate inspira de-a binelea!”

Un cercetător român de la Universitatea Stanford s-a ales cu 2.5 milioane USD

Toate aranjamentele și compozițiile sunt o artă, deoarece fiecare își are energia sa, unicitatea și frumusețea. Aceste cunoștințe le-a învățat încă din Moldova. “Pe timpul studenției ajutam o floristă, însă nu făceam compoziții, cu excepția a câteva buchete de mireasă pentru prietenele mele. Totul a început aici, în SUA, aranjam compoziții, făceam mici cadouri personalizate pentru zilele de naștere sau ajutam la decorarea micilor evenimente”.

Nu au trecut nici doi ani și Sofia Vrînceanu a pus pe roate salonul online “Fleurs D’Or Boutique”, care, de fapt, sună foarte franțuzește, însă are cumpărători fideli atât români, cât și americani.

Sofia Vrînceanu ne zice că “Fleurs D’Or Boutique” a fost creat pentru a bucura ochii tuturor, însă în cei doi ani de activitate, a observat că clienții sezonieri, de exemplu moldovenii, românii și rușii comandă flori pentru ocazii: 14 Februarie, 8 Martie, sau zile de naștere, pe când americanii îi pășesc pragul mai mult de “Ziua Mamei”, care se sărbătorește în a doua duminică din luna mai.

În topul preferințelor, spune cu fermitate, va rămâne mereu în trend clasicul trandafir, însă florile de primăvară sunt mereu preferate, chiar dacă nu sunt flori de sezon! “Fleurs D’Or Boutique” e un brand unic datorită clienților, ei sunt cei care o inspiră să aranjeze florile, cărora le oferă “magie la cutie”.

FESTIVALUL LALELELOR ÎN WA

Pe 19-20 aprilie va avea loc cel mai popular Festival de Lalele în Washington, unde toată lumea obișnuiește să defileze și să pozeze în cele mai frumoase haine pe câmpiile de flori. Este un eveniment de la care nu lipsesc nici românii din Seattle. Festivalul Lalelelor este unul din cele mai iubite locuri pe care le vizitează primăvara și Sofia.

“Fermierii sădesc lalelele diferit, de aceea, mereu merg la acest festival ca pentru prima dată. Câmpurile largi cu lalele îți crează o atmosferă de poveste, iar mie îmi place să fiu înconjurată de frumusețe,” exclamă tânăra, care așteaptă cu nerăbdare acest eveniment, chiar dacă trebuie să conducă aproape două ore jumătate, însă efortul este bine meritat.

SFATURI DESPRE CADOURILE FLORI

E bine să știm ce tipuri de flori alegem pentru diverse ocazii, așa că am întrebat-o ce sfaturi ne poate oferi. O gamă largă de flori din SUA ne oferă timp pentru a ne gândi la evenimentele speciale din viața noastră. Fiecare eveniment are specificul său, iar florile trebuie alese după semnificația lor, ne explică Sofia, însă cel mai bine este de ales florile după placul celui care le primește.

Compoziție de flori organizată de Sofia Vrînceanu, Seattle

“Pentru nunți aș recomanda orhideele, trandafirii și crinii, toate în nuanță albă, ceea ce semnifică puritate, longevitate și iubire. Pentru aniversarea căsătoriei, recomand trandafirii roșii și rozi, care semnifică iubire și pasiune, precum și romanițele, care simbolizează fidelitate. Pentru zile de naștere, vă recomand să cunoașteți din timp florile preferate ale omagiaților și, cu siguranță, nu veți da greș”.

Florista moldoveancă din Seattle este adepta ingeniozității și a gustului inedit, pe care îl manifestă majoritatea clienților ei. Cultura americană este puțin diferită de cea europeană, însă orice client preferă aranjamentul de flori care va fascina persoana iubită;  pentru nuanțele florilor se acordă mai multă atenție, decât pentru limbajul și semnificația lor, ne mai explică Sofia Vrînceanu.

Descarcă gratuit ediția online sau comandă tiparul revistei (aprilie).

Hai în HORĂ să descoperi comunitatea de români din SUA și alte noutăți despre profesioniști și oameni talentați! Abonează-te chiar azi la revista HORA in America! Poți primi revista tipărită și acasă. Nu pierde nicio ediție importantă! 

Comments

comments