O femeie puternică își construiește propria lume, propria ușă pentru a ajunge spre succes. Aurica Burduja Mujdanovic din Chicago știe să devină o sursă de energie și o inimă pentru o lume întreagă. De opt ani a ajuns pe tărâmurile americane datorită unei vacanțe, călătorie care a ajutat-o mai apoi să se regăsească pe piața imobiliară din SUA, relatează HORA in America.

Natalia Ghilașcu: Aurica, felicitări pentru mențiunea „Femeia Anului 2018”, conferită de inițiativa feministă “Coconada” din Chicago. A fost o surpriză, sau te așteptai să fii în lista celor mai întreprinzătoare femei?!

Aurica Burduja Mujdanovic: Sunt o femeie modestă din fire, dar aprecierea mă încurajează și mă ajută să devin mai bună în ceea ce fac. A fost creat un sondaj public pe Facebook și desigur că am știut că sunt inclusă în această listă pentru a fi desemnată femeia anului. Suntem puține femei care ne susținem reciproc, fapt ce joacă un rol decisiv în societate. Mă conduc după principiul “Ajută-l pe cel care are nevoie și vei simți adevărata plăcere a muncii tale”.

N.G. Cum se simt moldovencele la întâlnirile de suflet despre și pentru femeile în America și ce rol au aceste evenimente în comunitate?

A.B.M. Noi, femeile din Moldova, aflându-ne de ani buni în America, ne simțim dornice de a ne întâlni cu persoanele care aduc o schimbare în societate și ne implicăm în activități care ne induc sentimentul de a fi acasă. Organizăm întâlniri cu oameni de suflet, care prețuiesc cultura țării noastre și ne îndrumă să nu uităm tradițiile și obiceiurile străbune. De fiecare dată când ne vedem în această comunitate de femei, mă încarc cu atâtea emoții pozitive și întâlnesc atâția oameni frumoși și buni.

N.G. Ce calități importante presupune munca ta ca agent imobiliar ca să devii o femeie de afaceri de succes în Chicago?

A.B.M. Am îmbrățișat această profesie de câțiva ani și  tot mai culeg și descopăr lucruri noi despre această meserie. Munca de agent imobiliar, ca și multe alte meserii, este acea muncă asiduă unde îți aplici cunoștințele în psihologie și economie, abilitățile și capacitățile de management, perseverența și atenția la fiecare pas făcut într-o tranzacție, responsabilitate și desigur, omenia și sinceritatea, care eu le consider a fi cele mai importante calități.

N.G. Care sunt cele mai mari provocări cu care se confruntă femeile în procesul de adaptare la cerințele impuse de guvernul american?

A.B.M. Nu cred că femeile se confruntă cu mai multe provocări decât bărbații, suntem la fel. Cerințele impuse de guvernul american sunt mai realizabile, legea stă în capul mesei și nu alte formalități meschine. Toți avem lucruri în comun, suntem imigranți și asta e provocarea cea mai mare pentru noi toți. Până la urmă, succesul îl definesc în proprii mei termeni, încerc să îl ating prin propriile mele reguli și așa construiesc o viață de care sunt mândră să o trăiesc.

“În algoritmii moldoveanului de la NASA”, pe paginile revistei “HORA in America”

N.G. Care este povestea ta de dragoste cu SUA, s-au adeverit așteptările și visele pentru această țară?

A.B.M. Sigur că nu. Am venit în SUA să mă fac artistă și uite că am ajuns să îmi exprim arta în afacerile imobiliare. Într-o oarecare măsură, mă simt o norocoasă, căci aflarea mea aici a fost o adevărată surpriză. Am obținut un contract de muncă fără să depun vreun efort, inițial, nu doream să mă pornesc nicăieri, căci mă descurcam bine în Moldova.

După ce absolvisem facultatea Administrarea Afacerilor la Academia de Studii Economice, mi-am zis să merg într-o vacanță, pe care am primit-o cadou. Uite că „vacanța” continuă și până astăzi. Am început a prinde rădăcini, mi-am întemeiat o familie atât de frumoasă și cred într-un viitor de care sunt mândră și mă bucur de fiecare zi pe care o trăiesc.

N.G. Se pare că opt ani este o perioadă suficientă pentru a prinde rădăcini aici. Cum a fost acest parcurs, ai avut parte de mai multe coborâșuri sau de urcușuri?

A.B.M. Să devii o femeie puternică, care pornește a prinde rădăcini noi pe un pământ străin nu este una dintre cele mai suculente și dulci experiențe de viață. Am devenit un re-branding și am creat propria versiune a ceea ce înseamnă optimism. Îl voi cita aici pe poetul și filosoful Rabindranath Tagore: “dacă nu pot trece printr-o ușă, voi trece prin alta, sau voi construi acea ușă. Va ieși ceva minunat din asta, indiferent cât de întunecat ar putea fi orice început”.

Fiecare din noi încearcă să își creeze o cale, în cazul meu, a necesitat mult mai multă muncă pentru a fi apreciată cu adevărat. Nivelul de confort în business este înțeles diferit, în schimb, sunt mulțumită cu ceea ce am și sunt mereu pregătită să ofer altora  energia mea pozitivă. Prima sursă de energie este familia și toți cei dragi sufletului meu, care creează acel confort unic.

Aurica Burduja în ziua nunții sale, moment care a legat-o sufletește de SUA.

N.G. Cum ați ajuns în lumea afacerilor și a sectorului imobiliar din Chicago?

A.B.M. Drumul spre succes nu este nici simplu, nici scurt. A cunoște împlinirea profesională peste hotarele țării, presupune muncă la tera putere, ambiție neobosită și puțin noroc. Frumusețea poveștilor depinde doar de calitatea viselor și dorințelor investite din capitolul introductiv până la cel final.

Ca și toți ceilalți moldoveni ajunși aici, pe tărâmul făgăduinței, am pășit în noua viață de la zero, dar cu vise spre infinit. Limba engleză nu o cunoșteam, am învățat-o aici. Am lucrat pentru început dădacă în familia unor americani. După primele luni de colaborare, au existat numeroase provocări în comunicare. Am câștigat încet, dar sigur, respectul, aprecierea și dragostea întregii familii.

La nici un an din clipa în care le-am trecut pragul, părinții fetelor m-au întrebat dacă mi-aș dori să schimb meseria, venind cu o generoasă propunere de a lucra la compania pe care o administrau. Mi s-a oferit oportunitatea de a deveni asistentă, și fără a avea vreo experiență despre lumea afacerilor, am acceptat.

Din acea clipă, am pornit calea spre piața imobiliară. Foștii mei șefi au devenit noii mei șefi, mentori, mi-au cultivat pasiunea pentru sectorul imobiliar și mi-au oferit idei de business, cu un potențial nelimitat de succes. Mai apoi, am înființat propria mea afacere, căreia i-am pus bazele sub stricta lor supraveghere și consiliere. Drumurile mele în America au creat omul prezentului din mine.

Aurica Burduja, realtor în Chicago

Această meserie devine tot mai solicitată, îmi place mult să văd că și în rândurile comunității noastre apar tot mai mulți agenți imobiliari dornici de acest business. Noi știm să lucrăm cu suflet de aceea reușim să cucerim inimile clienților. Oportunitatea de a vorbi mai multe limbi mărește posibilitatea de a crește profesional. Eu vorbesc 5 limbi și sunt dornică de a cunoaște și altele.

N.G. Ce se ascunde în spatele unei femei de succes?

A.B.M. În spatele oricărei femei de succes se află însăși Ea, o cantitate considerabilă de cafea și un bărbat iubitor și răbdător.

N.G. Unde te vezi peste 5-10 ani?

A.B.M. Îmi place să savurez prezentul, de viitor se ocupă Dumnezeu. În viitor mă vad fericită, alături de familie, prieteni și o mulțime de clienți fericiți!

Descarcă gratuit ediția online sau comandă tiparul revistei (aprilie).

Hai în HORĂ să descoperi comunitatea de români din SUA și alte noutăți despre profesioniști și oameni talentați! Abonează-te chiar azi la revista HORA in America! Poți primi revista tipărită și acasă. Nu pierde nicio ediție importantă! 

Comments

comments