Alexandra Popescu-York

Designerul și artista Alexandra Popescu-York și-a prezentat cea mai recentă colecție de rochii la Couture Fashion Week, așa că pe 16 februarie a fost din nou înconjurată de cele mai distinse modele. Spectacolul de modă a lăsat impresia unui adevărat instinct de compoziție și culoare, așa cum îi reușește de fiecare dată româncei designer, relatează HORA in America.

Alexandra este una dintre cei mai respectați designeri din săptămâna modei, pentru că oferă un preț excelent pentru originalitate. Pentru fiecare show, ea prezintă un nou concept și creații personale.

Alexandra Popescu-York a readus vechea extravaganță de la Hollywood, pentru a o transforma într-o linie contemporană de rochii de lux și de avangardă. Fiecare piesă din noua sa colecție “Mystic” spune o poveste despre autenticitate și reflectă, de asemenea, caracterul îndrăzneț și eclectic al designerului. Popescu-York este singura designer din lume care prezintă lucrări de artă de diferite genuri la același spectacol: o colecție de Couture de modă și o expoziție de pictură.

Alexandra Popescu-York pictează de la vârsta de trei ani și a studiat design de modă și artă plastică la Universitatea de Arte din București. Ajunsă în SUA de mai bine de zece ani, are o experiență impresionantă de colecții expuse la spectacolele și expozițiile de modă naționale și internaționale. Astfel, Alexandra și-a propus să se implice și mai mult în promovarea României în lume.

Colecțiile Alexandrei Popescu-York au fost apreciate nu doar în New York, dar preluate și de reviste de modă, “Vogue China”, cu trei piese din colecția “Desire”, prezentată la Săptămâna Modei la New York (powered by Art Hearts Fashion).

Designer român, Alexandra Popescu-York, foto: Laura Stoica

Se bucură și de două premii, “The Best Designer of the Year” oferite de două reviste de modă si lifestyle. Alexandra este mândră și recunoscătoare universului pentru că a fost recunoscută și de prestigioasa revistă VOGUE, dar în același timp, și de revistele de modă independente, care o susțin și o apreciază.

Colecțiile Alexandrei Popescu-York au fost prezentate în 11 sezoane la show-urile de la Couture Fashion Week de americanca Farah Zulaikha, fiind foarte recunoscută în anumite cercuri, astfel, colecțiile au fost prezentate de “Vogue Russia”. Alexandra Popescu York a reușit să adune în jurul ei o echipă de români de toată admirația, care o susține mereu în prezentările de modă, este vorba despre Gabriela Panduru, PR și fashion coordinator, Cristina Cosa și Iulian Popa (fotografi), Ana Maria (Anamarglam Makeup Artistry & Hair Styling)  și mai nou, Bianca Manole (make-up artist) și Anca Purcel (hair stylist).

FOTO: Cristina Cosa
Colecția “Mystic” de Alexandra Popescu-York

La show-urile Alexandrei nu lipsește nici scriitoarea Doina Uricariu, Daniela Jinga, soția Ambasadorului Ion Jinga, Luisa Tuntuc de la Institutul Cultural Român din New York, Televiziunea Română din New York și Gabriela Panduru cu care colaborează de mult timp pe parcursul carierei.

Natalia Ghilașcu: Cum vă reușește să prezentați noi colecții la un timp atât de scurt, ultima, din câte cunosc, a fost în septembrie?! Cu ce ați uimit publicul de această dată?

Alexandra Popescu-York: Mi se pare firesc să scot o noua colecție la fiecare șase luni. Nu este deloc ușor dar așa fac casele de modă prestigioase cu care îmi place să mă compar și la care aspir. Acele companii au foarte mulți angajați cu roluri foarte clare, dar eu, la o scară mult mai mică de angajați sau colaboratori, reușesc să am un impact. De această dată, am vrut să pun accent pe eleganță. Cred că femeile tânjesc după eleganță, iar bărbații tânjesc după femeile elegante.

N.G: Ce se ascunde în spatele unei femei puternice și ce presupune să fii o femeie și o mamă deosebită?

A.P.Y: În spatele unei femei puternice este foarte multă determinare, multă muncă și găsirea oamenilor potriviți care să te susțină, sau cu care să lucrezi frumos. A fi femeie, a avea feminitate , a fi o mamă deosebită și a avea putere în carieră înseamnă să trăiești diferite “state of mind” și este foarte greu să le combini pe toate, dar încerc să le combin, încerc să le am pe toate. De multe ori îmi reușește, dar de multe ori mă analizez, sunt foarte autocritică și cred că aș putea și mai multe, sau să fac anumite lucruri mai bine.

Foto: Iulian Popa
Best designer of the year award, NYC

Pentru a fi o mamă deosebită trebuie să fii mereu veselă cu copiii tăi, să te joci cu ei, să fii mereu prezentă la toate activitățile lor, să muncești foarte mult la îngrijirea lor. Ca să fii puternică în carieră, trebuie să adopți o atitudine foarte serioasă, tăioasă, agresivă chiar, iar ca să fii feminină este total diferit de cele două, de aceea consider că femeile care le fac pe toate: Cariera-Familie-Copii sunt eroine.

Problema mea a fost și este că trebuie să reușesc foarte multe lucruri de una singură. Nu pot încă să desemnez responsabilități altor persoane, fie că nu găsesc oamenii calificați, fie că bugetul nu îmi permite să angajez pe cineva profesionist. Îmi place să dețin controlul, pentru că, până la urmă, a avea propria firmă și colecție de modă înseamnă să fii tu “șefa”!

Este generat și de ego-ul de artist, care vrea să demonstreze că el este mai deosebit, că este unic și vor ca toți ceilalți să vadă și să accepte asta. Este extraordinar că suntem diferiți și, într-adevăr, cineva trebuie să fie “șeful” pentru că altfel se creează haos. Toți avem o ierarhie, acesta este mersul vieții. Liderii au și putere, dar și foarte mare răspundere.  În compania mea, eu sunt acel lider! Dacă toată lumea cu care lucrez înțelege asta, atunci lucrurile merg perfect! Citiți asta cu simțul umorului!

Clienții, însă, au prioritate! Când îți apreciază produsele pe care le oferi, clienții sunt pe primul plan. Și facem tot ce este posibil pentru a fi foarte mulțumiți, chiar peste așteptările lor! Eu, totuși, nu m-am canalizat “să câștig bani” cu orice preț, eu am vrut să fac o diferență în lume. Am vrut să îmi pun amprenta și să “realizez lucruri mărețe”.

FOTO: Cristina Cosa
Colecția “Mystic” de Alexandra Popescu-York

Acesta este și motto-ul meu: “Achieve Greatness!” Nu este un slogan de carton sau unul copiat de pe Instagram, ci venit din suflet! Asta mă ghidează în viață. Eu mi-am găsit scopul. Îmi place să lucrez cu oameni care se implică, sunt pasionați de ceea ce fac, nu doar execută un proiect. Și în felul acesta, le dau foarte multă libertate. Le ofer încrederea și spațiul “safe” să se desfășoare și lucrurile merg de la sine !

N.G: Misterul unei femei îi poate atrage pe bărbați spre o lume interioară, care nu întotdeauna este înțeleasă până la capăt. Credeți că femeile doresc să rămână o enigmă?

A.P.Y: Nu, femeile doresc să fie descoperite, admirate, răsfățate. Vor momente în care să se simtă dorite, vor ca partenerul să lupte pentru ele, chiar și când nu au dreptate! Cred că toate femeile își doresc acel “prinț pe cal alb, care să le salveze din gura balaurului! “Prințul, balaurul, calul și salvarea Prințesei” vin bineînțeles în alte forme în acord cu vremurile actuale.

N.G: Cum caracterizați lumea interioară pe care o trăiește Alexandra în fiecare zi, este mai mult roză sau gri?

A.P.Y: Ce întrebare interesantă! Pe principiul “este bine să vorbești numai de lucruri pozitive, așa dă bine!”- cum ar zice unii publiciști și oameni de presă și showbiz , 99% din designerii intervievați mai ales din România, ar spune că lumea interioară este întotdeauna roz și că văd unicorni pe câmpii înflorite. Mie îmi place adevărul, sunt un om real, îmi știu valoarea și îmi place să spun adevărul.

Descoperă “secretele emigranților fericiți” cu Bogdan Suceavă în California

Lumea mea interioară este mai mult gri, fiind un suflet de artist, cu zbucium continuu și trecând prin foarte multe, de foarte tânără, instinctul este de suferință, dar prin creațiile mele și familia mea, îmi creez viața frumoasă și o văd roz pentru că o fac sa fie “roz”. Aș vrea să nu existe suferință pe pământ, aș fi vrut să nu trec prin nicio tragedie, dar zbuciumul continuu nu as vrea să îl îndepărtez, pentru că asta mă face să lupt și să cuceresc limite neimaginabile.

N.G: Designul este practic viața Dvs, de unde vă inspirați cel mai des?

Alexandra Popescu York în ediția HORA in America, octombrie

A.P.Y: Da, designul este viața mea și sacrific foarte mult pentru acest domeniu. Inspirația o caut mereu. O caut în oameni, în acțiunile lor, iau “pulsul străzii“, al orașului, din călătorii sau din istoria artei. Contează ce idee mă urmărește. O urmăresc eu pe-a ea sau ea pe mine. Este un joc “obsesiv” și chiar așa se va intitula noua colecție pe care o voi prezenta în luna septembrie 2019.

N.G: Ce le-ați dori femeilor de 8 martie, este o sărbătoare printre femeile americane sau se limitează în Europa de Est?

A.P.Y: 8 Martie este “Ziua internațională a femeii”, dar se sărbătorește mai mult în Europa de Est, unde se asociază și cu “Ziua Mamei”. Eu le urez femeilor “La mulți ani!”, pentru că orice sărbătoare este prilej de bucurie și le doresc să știe să fie feminine și să se bucure de asta! Puterea stă și în frumusețe. Eu sunt atât de fericită că sunt femeie, aș vrea să îmi dedic mai mult timp mie însămi, să pot să zâmbesc, să dansez și să fiu “frumoasă” fără să simt nici un pic de griji! Româncele știu să facă asta și le apreciez!

Descarcă ediția online sau tipar a revistei HORA in America din martie.

Hai în HORĂ să descoperi comunitatea de români din SUA și alte noutăți despre profesioniști și oameni talentați! Abonează-te chiar azi la revista HORA in America! Poți primi revista tipărită și acasă. Nu pierde nicio ediție importantă! 

Comments

comments