www.etsy.com/shop/gudimao

HORA in America / ARIZONA: Odată cu sosirea mult-așteptatei primăveri, au apărut și mărțișoarele de toată frumusețea, confecționate manual de moldoveanca Olga Gudima. Totul a început acum trei ani după o vizită în Moldova. Pentru prima dată a brodat un papion în stil etnic. Pentru luna martie, din tradiții a creat o mică afacere de mărțișoare, simbol al spiritului românesc. Aceasta a păstrat de la străbuni istoria, tradițiile și meșteșugurile străvechi. În mărțișoare sunt ilustrate elementele autentice și obiceiuri pline de semnificații, relatează HORA in America.

Începuturile. Mi-a plăcut de mică să creez ceva frumos și unic. Această pasiune se trage de la bunica mea, ea crea lucruri frumoase pentru copiii ei. Mama mea a moștenit și ea acest talent, iar eu, la rândul meu, am învățat cum să brodez, să împletesc, să cos, etc. Am început să confecționăm împreună cu mămica mea mărțișoare pentru sărbătorile lunii martie încă înainte de Anul Nou. Ne-am adus aminte de mărțișoarele din Moldova acum 15 ani. Cușma lui Guguță este un proiect din copilăria mea, care în acest an a prins din nou viață.

Prima croșetare: Ideea de a broda papioane a apărut când am fost într-o vacanță în Moldova în 2016. Primul papion l-am oferit cadou acum trei ani unui domn stilat, care îl poartă cu drag. Când îmi văd produsele purtate de cineva mi se umple inima de bucurie și mândrie.

Olga Gudima, Arizona

Evoluție: Total a început de la un hobby, dar planific să transform plăcerea într-o afacere. Scopul este de a bucura oameni cu produse de bună calitate cu tematică etnică pentru a păstra tradițiile. Cu pași mici, dar fermi, merg înainte; pe parcursul a doi ani, am reușit să deschid un magazin online. Este greu până construiești numele propriului brand. Așteptări nu am, mai bine zis, am aspirații. Mi-aș dori să se bucure oamenii de produsele la care depun mult suflet.

Schimbări: Sunt fericită să văd produsele cumpărate de cei mai speciali clienți și sper că am o amprentă în viața fiecărui client. Sunt mândră de ceea ce fac, asta îmi dă putere să merg mai departe și să confrunt mai ușor greutățile. Forte mult contează încurajările și zâmbetele clienților care mă motivează să dezvolt această pasiune.

www.etsy.com/shop/gudimao

Succes: Rețeta succesului este munca, dragostea, pasiunea și nu în ultimul rând, soțul meu, care este investitorul și partenerul meu. Fără el nu ar fi existat Brandul “Gudima O”, căruia îi mulțumesc din suflet că are răbdare și încredere în mine.

Promovare. Nu toți oamenii apreciază lucrul manual. Crearea unui papion de la cap la coadă îmi ia 3 ore de muncă. Doar oamenii care apreciază obiectele meșterite de mână procură aceste produse. Am învățat să fiu mai indulgentă și înțelegătoare. Vă aștept să admirați produsele online, am o pagină Facebook GudimaOlgaHM, magazinul meu online www.gudimao.etsy.com, și pe contul de Instagram gudimaO, unde-mi postez produsele.

Doina Calcea, Chicago

Papioanele Olgăi Gudima
Descarcă ediția online sau tipar a revistei HORA in America din februarie.

Pentru a fi la curent cu afacerile comunității de moldoveni din SUA și alte noutăți despre românii talentați din SUA, abonează-te chiar azi la revista HORA in America! Poți primi revista tipărită și acasă. Nu pierde nicio ediție importantă! 

Comments

comments