Sergiu Mardari, artizan, Texas

Munca manuală a fost mereu la mare căutare, iar răsucitul aței cu ajutorul cuielor a devenit un trend. Acest joc haotic al firelor de ață își are originile în anii ’60. Pasiunea lui Sergiu Mardari pentru stilul String Art îi ocupă mai tot timpul.

Lucrările sale sunt piese de decor în casele și oficiile multor companii. Prima lucrare a dăruit-o anul trecut soției sale, iar acum face din asta o mică afacere acasă, în propriul său atelier. Are planuri mărețe pentru 2019, iar unul dintre vise este să deschidă în Dallas propria galerie de artă, relatează HORA in America

În SUA a început să-și realizeze primele sale lucrări în stil string-art, prima sa colecție a fost dedicată Zilei Îndrăgostiților. Însă cel mai important eveniment din 2018 a fost căsătoria cu soția sa, Kari, exact în ziua aniversării căsătoriei părinților din Moldova, fiind un cadou frumos pentru toți.

Totul a început în 2014, sfârșitul lunii mai, când a obținut viza J-1, prin intermediul programului CAEP, astfel, făcând un schimb de experiență în agricultură. Visul său de a ajunge în SUA s-a realizat. A locuit la început în statul Michigan, împreună cu alți tineri din Moldova și Ucraina.

Lucrare de Sergiu Mardari

“Lucram în câmp, indiferent dacă ploua sau era frig, câte 10-12 ore pe zi, 6 zile pe săptămână, uneori și duminica, timp de jumătate de an. Deja în 2015, am revenit în Moldova, am obținut un alt contract pe o perioadă de șase luni, tip de viza H2A, același domeniu, agricultură, în statul Texas.

Timp de trei ani, am revenit la aceeași companie, Evans Harvesting, muncă de sezon vară-toamnă, devenind un lucrător de bază. Astfel am făcut cunoștință cu Kari, viitoarea mea soție, ea fiind un  membru al familie Evans”. Pasiunea lui Sergiu Mardari pentru agricultură rămâne vie. În Texas locuiește într-o casă pe pământ, iar grădinăritul, creșterea legumelor și fructelor este o pasiune din copilărie.

Din copilărie i-a plăcut să deseneze, în special personaje din desenele animate. Fiind student la Universitatea Tehnică din Chișinău, a acumulat mai multă experiență și idei noi. Astfel a apărut idea de a-și înființa mica afacere “String Art”, o combinație ideală între desenele pe care le făcea și gândul de a crea ceva mai deosebit. Combinația dintre desen, cuie și firele de ață, a devenit idea perfectă.

Lucrare de autor, colecție de Sergiu Mardari

String Art, la moment, este ocupația sa principală, tot timpul îl petrece în atelier. Colaborează cu multe companii, în special este solicitat să dezvolte logo-uri. Sergiu Mardari spune că inspirația sa este familia, părinții, care mereu îl susțin, o face pentru liniștea sa sufletească. “Cea mai importantă regulă în arta mea este colaborarea directă cu clienții.”

Prima sa lucrare a fost portretul unui câine, care îi este un prieten foarte loial. “String art mi-a schimbat viața și m-a ajutat să-mi îndeplinesc majoritatea viselor. Lucrările mele au avut  succese mari chiar de la început. Majoritatea clienților sunt impresionați de noua artă, care într-adevăr reprezintă ceva unic și frumos. Cred că visul meu de a crea ceva inedit a devenit realitate”, se laudă Sergiu.

Diaspora din Florida se mobilizează la alegerile parlamentare din Moldova

Cea mai neobișnuită lucrare a fost să meșterească mănăstirea din Vashon, Washington. Un bun prieten de-al său din Seattle venise cu idea să contribuie cu un dar la mănăstire. Majoritatea lucrărilor lui Sergiu Mardari pot fi găsite pe www.mysmartstrings.com, etsy.com, sau pe pagina sa de facebook SM-art STRINGS. Ambițiosul său plan pentru acest an este să deschidă o galerie cu propriile sale lucrări, cu expunere în Dallas, unde să-și poată  invita prietenii și pe toți doritorii acestui tip de artă.

Descarcă ediția online sau tipar a revistei HORA in America din februarie.

Pentru a fi la curent cu afacerile comunității de moldoveni din SUA și alte noutăți despre românii talentați din SUA, abonează-te chiar azi la revista HORA in America! Poți primi revista tipărită și acasă. Nu pierde nicio ediție importantă! 

Comments

comments