În această săptămână ne așteaptă grele încercări, în special pe cetățenii din R. Moldova stabiliți cu traiul în SUA. E vorba despre cei 13 candidați ai diasporei din SUA și Canada pe care îi vom alege sau nu în Parlament. Pe 24 februarie, cetățenii moldoveni se vor mobiliza de-a binelea și culmea, vor serba Dragobetele în secțiile de votare!

imagine simbol

Așa cum au făcut-o și în scrutinele precedente, vom merge la prieteni și la rude din statele și orașele vecine unde va fi posibil de votat, moldovenii se vor aduna în jurul mesei să guste din plăcințelele și sărmăluțele de multe ori gătite de membrii comunității gazdă.

Proprietarul restaurantului moldovenesc din Boston, Artur Andronic, a îndemnat pe alegători să treacă pe la local să-și ridice o plăcințică gratuită, dacă vor prezenta ștampila votat în pașaport. Deja pentru cine, rămâne o taină mare, pentru că votul este secret, iar surprizele le vom afla doar noaptea târziu.

În acest an, diaspora din cele 12 orașe unde vor fi deschise secțiile de votare, New York, Washington DC, Atlanta, Minneapolis, Chicago, Sacramento, Seattle, Raleigh (NC), Spokane (WA), Portland (OR), Asheville (NC), Springfield (MA), își va prelua rolul de gazdă primitoare, iar la alegerile viitoare, sperăm ca acest număr să crească la cel puțin 20.

SUA și Canada vor fi reprezentate de un deputat în Parlamentul R. Moldova

Ultimele zile de pe la sfârșitul lui februarie aduc întotdeauna în sufletul românilor freamătul primăverii mult așteptate, lăsând în urmă iarna grea, al reînvierii naturii și al reafirmării sentimentelor față de cei dragi, iar noi vom spera totuși să va învinge cel mai bun, vom aștepra cu sufletul la gură să aflăm cine va fi norocosul care ne va reprezenta intresele în Parlament!

Moldovenii vor sărbători totuși Dragobetele, în pofida unei campanii destul de noroioase, iar în această zi, orice nu s-ar întâmpla, vom încerca să ne reamintim de un simbol al tinereții, iubirii, speranței și renașterii naturii. El este privit ca Protectorul păsărilor și Zeu al dragostei.

Legenda spune că atunci când păsările pornesc trilurile lor însuflețite, îndrăgostiții încep sărbătoarea iubirii lor și a primăverii. Mai mult, tradiția spune că “Dragobetele sărută fetele”, aceasta fiind ziua perfectă pentru o tânără fată să primească primul ei sărut!

Restaurantul Moldova din Boston

În trecut, o simplă plimbare prin sat a doi îndrăgostiți în ziua de Dragobete era privită la fel de serios precum o logodnă! Deși tradițiile populare s-au atenuat, s-au ajustat timpurilor moderne, Dragobetele rămâne una dintre tradițiile românești autentice, ilustrând importanța prezenței sentimentului de dragoste în viețile noastre.

Așa că nu disperați dacă veți fi nevoiți să parcurgeți zeci și sute de mile în transport, până la urmă, facem un bine celor de acasă, care tot speră să scape de sărăcie și să se bucure de un nou suflu în clasa politică.

Comments

comments