Candidatul la alegerile parlamentare din R. Moldova, Alin Patron, a ieșit azi într-un live în fața diasporei, unde face lumină în controversatul dosar privind violența domestică, cum a ajuns în America și ce planuri are pentru R. Modova, dacă va reprezenta diaspora SUA în Parlament.  

Patron a explicat că a acumulat de la membrii diasporei peste o mie de semnături ca să reușească deschiderea pe cont propriu a consulatelor în Calgary, Seattle, Chicago, și care urmează să fie atașate într-un demers Ministerului pentru Afaceri Externe și Integrării Europene.

Patron declară că este independent financiar și nu riscă să fie cumpărat de niciun partid din actuala conducere. Dacă va fi ales deputatul diasporei în Parlament, este cert că nu va exista din salariul oferit din Bugetul de Stat, ci va reprezenta interesele cetățenilor, el mizează pe dividentele acumulate în cadrul companiei pe care a și fondat-o în SUA.

“Nu voi face nicio coaliție cu Partidul Democrat, cu excepția promovării pachetului de legi care va apropia R. Moldova de Uniunea Europeană. Voi lansa o platformă de comunicare cu diaspora, iar proiectele de legi vor putea fi votate cu acordul diasporei”. El a îndemnat alegătorii din SUA să voteze în susținerea Blocului ACUM, cu care va și face coaliție în Parlament. Alin Patron estimează că la cele 12 secții de votare deschise pe teritoriul SUA vor ieși la vot circa 5-8 mii de cetățeni.

Întrebări și răspunsuri.

Posted by Alin Alexandrin Patron on Tuesday, February 19, 2019

“Nu am declarat că blocul ACUM sau Dumitru Alaiba a furat miliardul, dar acest candidat este cel mai șantajabil și mai slab, crezând că diaspora din SUA este puțin informată. Va fi cel mai dureros dacă în această circumscripție ne vor reprezenta Valeriu Ghilețchi sau Dumitru Alaiba. Cât ține de personalitatea Maiei Sandu, este un politician onest și merită să-i acordăm o șansă să lupte împotriva unei guvernări corupte”, a mai explicat Alin Patron.

La rândul său, Dumitru Alaiba i-a reproșat că adversarul său este condamnat penal și nu ar trebui să aibă drept de vot în conformitate cu legislația americană. “Astfel de condamnați în politica moldovenească avem destui”. Tot din acest motiv Alaiba a refuzat orice dezbatere cu Alin Patron, deși a fost invitat la o dezbatere publică în Chicago împreună cu alt candidat, Viorel Savva.

“Electoratul din Circumscripția 51 nu poate vota un astfel de candidat, indiferent pe care partid sau bloc îl va susține public. Eu cred că oamenii din SUA nu pot fi manipulați, dacă ar avea cetățenie americană, el nu ar fi avut dreptul nici să voteze, cu atât mai mult că nu îi poate reprezenta nici pe moldoveni”, a comentat Dumitru Alaiba.

Alin Patron nu regretă că nu și-a finisat studiile la ASEM, dar declară că s-a dezamăgit de clasa politică de acum șase ani și a decis să înceapă viața de la capăt. “În SUA am învățat tot ce am nevoie pentru dezvoltarea afacerilor, contabilitate, perfectarea taxelor, abilități care le pun azi în practică”.

Patron a recunoscut că a ajuns în SUA fiind student, în baza vizei J1, iar prin intermediul Programului Work and Travel, a început viața de la zero, a lucrat la un hotel, la un restaurant, apoi s-a urcat o perioadă la volanul unui camion, ca mai apoi să investească banii pentru a înființa o nouă companie Moldcable, unde azi activează peste 300 de angajați.

Comments

comments