Facebook Inc, Silicon Valley

Facebook a blocat una din cele mai populare pagini în limba engleză a postului rus de televiziune RT (finanțat de stat) în cursul unei campanii de a mări transparența pe rețeaua de socializare. Este vorba de pagina „In the Now” (În actualitate). Margarita Simonian, redactoarea șefă a postului de televiziune a precizat că pagina avea în jur de „4 milioane de abonați și 2,5 miliarde de vizualizări”, relatează Radio Europa Liberă. 

Facebook a explicat că tocmai în cazul paginilor extrem de populare, vrea ca persoanele sau companiile care stau să spatele lor să fie cunoscute publicului. Într-o declarație a companiei americane se precizează că Facebook contactează acum administratorii acestor pagini pentru a-i determina să-și expliciteze afiliațiile.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului. Dimitri Peskov a declarat că Facebook este dator cu o explicație pentru că RT nu a încălcat nici o regulă.

RT (inițial Russia Today) a fost acuzată de serviciile americane de informații că a fost folosită de Kremlin pentru a influența alegerile prezidentiale americane din 2016 motiv pentru care în 2017, compania RT a fost obligată să se înscrie în Statele Unie ca „agent străin”. Tot în baza acestor acuzații, Twitter a blocat campaniile de promovare, plătite de RT și Sputnik, agenția de știri rusă, finanțată de stat.

Săptămâna trecută, Facebook a blocat și aproape 200 de pagini și conturi adresate publicului moldovean, pe motiv că deținătorii lor își ascundeau consecvent identitatea reală iar unele „erau legate de angajați ai guvernului moldovean” se arată în declarația companiei Facebook. Mai multe aici.

Comments

comments