Se zice că iubirea nu cunoaște limite de vârstă. Dacă sufletul este tânăr, poate sa iubească asemenea unei persoane tinere. După ce depășești criza vârstei a doua, este momentul să te bucuri de realizări și să înveți din greșelile pe care le-ai făcut. Experiența de viață poate transforma relația într-una cu adevărat armonioasă și fericită, ca și în cazul Anetei și Gabi Mihăilescu, relatează HORA in America.

Gabi și Aneta Mihailescu, California

Dragostea după 40 și 60, în cazul lor, poate cunoaște aceeași intensitate ca și în tinerețe. Ambii locuiesc în Los Angeles, Gabi e consultant de 17 ani în Management Software pentru E-commerce și Warehouse Solutions, iar Aneta are opt ani de experiență în finanțe în SUA. În ultimii doi ani, activează analistă pentru Kendo Brands Inc.

Natalia Ghilașcu: Sunteți în SUA de aproape 30 de ani, iar pe 16 septembrie 2018 v-ați unit oficial inimile la o biserică ortodoxă din Pasedena, California. Cum v-ați cunoscut și care este povestea voastră de dragoste?!!

Aneta: Povestea noastră a început acum șase ani. Eram la ziua recoltei, un eveniment organizat de o asociație românească din Los Angeles. Eram pregătită să fac poza în fața  steagului românesc, Gabi a venit înspre mine și m-a întrebat dacă aș dori să facem fotografia împreună. Am răspuns “da.”

Într-o bună zi, am intrat pe Facebook și, spre surprinderea mea, am văzut o poză unde Gabi era etichetat, lângă un prieten comun. Am intrat pe pagina lui de Facebook și i-am trimis o solicitare de prietenie. Mi-a răspuns imediat. După câteva zile, primesc un mesaj: “Bună, ce faci? Ți-ar face plăcere să ieșim la o cină?”  

Hai la HORA in America!

Dincolo de tiparele unei noi reviste în SUA, "HORA in America", veți înțelege că această inițiativă este concepută exact pentru tine, și nu doar pentru că avem o comunitate de români talentați, dar și dornici să aducă schimbări în sistemul american. Abonează-te azi și simte pulsul Americii! Online – https://sowl.co/49TO1Tipar (prin posta) – https://sowl.co/RY5ZD

Posted by HORA in America on Sunday, October 28, 2018

Niciodată nu mai răspunsesem unei invitații pe Facebook. Am simțit din prima clipă nevoia să îi răspund “Da, care este adresa ta?” Am ajuns în zona unde locuiește, la Palazzo Primavera, într-unul dintre cele mai frumoase orașe din Los Angeles, Pasadena. Am rămas împreună din acea zi. Anul acesta, în ianuarie, aniversăm șase ani de când suntem nedespărțiți. E foarte atent cu mine și mă răsfață. Mă face să mă simt iubită! Trebuie să recunosc că Facebook are și o parte bună!

Gabi: Sunt în USA din 1990, deci 29 de ani, pot spune, atunci când m-am așteptat mai puțin, am avut șansa să o întâlnesc pe cea care a devenit aleasa inimii. Povestea noastră e unică și are la bază dorința de a avea pe cineva în viață, căruia să-i dai ce ai mai bun.

Natalia Ghilașcu: Ați decis să îmbrăcați costumele naționale în timpul înregistrării căsătoriei. Ce semnificație are portul popular pentru voi?

Aneta: Nu știu cum simt alții , dar eu mă mândresc cu costumul popular. Semnifică dorul de casă, de părinți și de locurile natale ale copilăriei. Dacă iubești costumul popular, te iubești pe tine și îți iubești rădăcinile. Am simțit nevoia să arătăm că România a format oameni care știu să fie mândri de locul de unde au plecat, iar costumul popular este cea mai vie dovadă că oriunde ești, te mândrești cu locurile natale.

Gabi: Semnificația costumelor populare reprezinta faptul că nu am uitat de unde am plecat și nostalgia locurilor unde am trăit o bună parte din viață, nu va părăsi niciodată din inimile noastre.

Gabi și Aneta Mihăilescu în ziua nunții

Natalia Ghilașcu: Ce înseamnă fericirea și ce exemplu ar trebui să învețe alți români din America, care au trecut printr-un divorț?

Aneta: Fiecare om are o călătorie deosebită prin viață. Trecem prin momente reușite sau eșecuri, iar fiecare experiență sau eveniment ne influențează destinul.

Totul depinde de noi: fericirea este în mâinile noastre și noi suntem cei care ne putem dicta viața, să alegem bucuria în locul tristeții, zâmbetul în locul lacrimilor și liniștea sufletească în locul furtunilor interioare. Cu siguranță, experiențele anterioare își spun cuvântul asupra unei căsnicii. Noi, ne aflăm la a doua căsătorie, evaluăm ce a mers și ce nu a mers în relația anterioară și devenim mai atenți față de nevoile celuilalt. Tocmai de aceea noi echilibram atât de afectiv relația, respectăm autonomia și intimitatea partenerului de viață.

Gabi: Fericirea e să nu vrei tot timpul să ai altceva, ci să iubești și să prețuiești ce ți s-a dat. Lucrurile mărunte, de zi cu zi, sunt cele care-ți aduc fericirea. Partenerii se dezvoltă diferit sub presiunea sistemului și iau direcții diferite în viață. Schimbarea începe doar de la tine.

Natalia Ghilașcu: Într-o relație, cine trebuie să cedeze mai des?!

Aneta: Câștigi cu adevărat atunci când te comporți ca un adult și nu ca un copil „ofticat” și realizezi că relația este cea importantă, nu cearta noastră și cine „câștigă”.

Gabi: Orice relație e ca o stradă cu două sensuri, dai și primești, prioritatea ține de bunul simț și de respect, iar dacă nu e reciprocă, nu există viitor în cuplu. Fă tu primul pas, cedează tu primul.

Natalia Ghilașcu: Se zice că iubirea nu cunoaște limite de vârstă, însă modul în care o percepem, în care ne manifestăm, precum şi aşteptările pe care le avem de la o relație se modifică pe măsură ce înaintăm în vârstă. Cum se manifestă dragostea după 50 de ani, e diferită decât cea la 20?

Aneta: Dragostea după 40 în cazul meu, poate cunoaște aceeași intensitate ca și în tinerețe, deși apar modificări aduse de experiența de viață. Dacă sufletul este tânăr, poate să iubească asemenea unei persoane tinere. Cel mai important e să știm de ce anume avem nevoie pentru a ne simți împliniți. Așteptările de la partener sunt mult mai mari decât cele de la 20 de ani.

Descoperă “secretele emigranților fericiți” cu Bogdan Suceavă în California

Gabi: Pasiunea e aceeași, indiferent de vârstă. Femeia te ridică, femeia te coboară și ea are elasticitatea gâtului care dictează în ce parte se întoarce capul, metaforic vorbind. Orice relație trebuie menținita de ambii parteneri; dacă unul din parteneri nu o face, e ca un avion in zbor care isi opreste motoarele si urmeaza picajul. Diferența de timp e doar experiență, faptul că pui persoana ta pe locul doi, că ai înțeles că nu ți se cuvine nimic și acum ai învățat că ce dai, aia și primești.

Natalia Ghilașcu: Dacă s-ar turna un film despre viața voastră, care ar fi cele mai importante momente din scenariu?!

Aneta: Nunta, fără îndoială, este unul dintre cele mai importante și frumoase momente ale vieții noastre, este momentul în care devenim oficial o familie, este începutul a tot ceea ne-am dorit să se întâmple frumos în viața noastră.

Gabi: Radiația de fericire de pe fețele noastre, atunci când ne uităm unul la celalalt și ne strigăm “iubire mea”, bucuria de a ne vedea și lua în brațe, nerăbdarea de a fi împreună, căldura pe care o simțim unul pentru celălalt și săruturile fără limită.

Natalia Ghilașcu: Ce v-a determinat să ajungeți la Los Angeles și cum vă împliniți visul american?

Aneta: Un slogan american cunoscut spune așa: „If something is impossible, change the  environment”, slogan ce definește omul de rând, atunci când toate porțile îi sunt închise în propria societate și speră la o schimbare în bine.

Visul american nu se referă la mașini și venituri mari, ci mai curând la o ordine socială, în care fiecare dintre noi are dreptul să-și obțină statutul social pe care-l dorește, astfel încât să-i fie recunoscute meritele, indiferent de condiția socială din care provine.

Gabi: Faptul ca am ajuns în Los Angeles, a fost rezultatul repartiției de la facultate, am avut media cea mai mică și nu îmi mai rămăsese nicio poziție în țară. Lăsând gluma la o parte, e vorba doar despre destin, dar fără muncă serioasă și fără a avea prioritățile stabilite corect, nu am fi unde suntem acum.

Natalia Ghilașcu: Sfântul Valentin este un prilej de fericire pentru multe dintre cuplurile îndrăgostite, care folosesc această zi pentru a își reînnoi jurămintele făcute și a petrece momente inedite. Ce planuri aveți pentru prima sărbătoare în căsnicie?

Festival ucrainesc în Los Angeles. Foto: colecție personală

Aneta: Dragostea (Sfântul Valentin) trebuie sărbătorită în fiecare zi, și nu doar o dată  pe an de “Ziua Îndrăgostiților”. O cină romantică la Pallazo Primavera în Pasadena, pregătită de noi doi, e cel mai frumos și sincer cadou pentru prima sărbătoare în căsnicie.

Gabi: Pentru mine, Sfântul Valentin e sărbătorită în fiecare zi, e atunci când soția mea vine după zece ore de muncă, și o aștept cu cina pregătită de mine, casa încălzită, multă lumină, muzică în surdină, zâmbetul pe buze și brațele întinse pentru o îmbrățișare. Până acum, rețeta nu a dat greș și a bătut cele mai scumpe restaurante.

Natalia Ghilașcu: Dragostea poate aduce și dezamăgiri?!

Aneta: Atunci când ești dezamăgită într-o situație sau alta, fie faci ceva cum nu trebuie, fie ai așteptări nerealiste.

Gabi: Cu siguranță, dar nu atunci când partenerii sunt pe aceeași pagină în viață, când există dragoste, atenție, compasiune, armonie, înțelegere și respect. Dacă oamenii nu s-ar minți singuri, rata succesului în dragoste ar fi mult mai mare.

Natalia Ghilașcu: Ce le-ați ura tuturor îndrăgostiților de Dragobete?!

Aneta: Respect, prietenie, încredere reciprocă, dragoste, pasiune, apoi…este timp destul și pentru altele.

Gabi: Adevărata dragoste nu trebuie neapărat să fie ceva magic, care a ieșit dintr-un basm. Când sunteți în stare să dezvoltați sentimente de bucurie și fericire în voi înșivă și ajutați cealaltă persoană să genereze aceleași sentimente, este dragoste adevărată. Deci, fiți o sursă de bucurie și fericire pentru altul.

Descarcă ediția online sau tipar a revistei HORA in America din februarie.

Pentru a fi la curent cu afacerile comunității de moldoveni din SUA și alte noutăți despre românii talentați din SUA, abonează-te chiar azi la revista HORA in America! Poți primi revista tipărită și acasă. Nu pierde nicio ediție importantă! 

Comments

comments