Comunitatea de români din Orlando va avea o mare bucurie, pentru că din 14 februarie, oricând le va fi dor de bucatele tradiționale, va merge la Veranda, un nou restaurant moldo-italian. Mereu s-a simțit nevoia pentru un asemenea local, unde să se adune împreună la o vorbă dulce. Oricând veți simți dorul de casă, ușile restaurantului vă sunt deschise de doi frați moldoveni, care au înființat această afacere, relatează HORA in America.

Marcel și Marin Contulescu la restaurantul VERANDA

Cei doi frați, Marcel și Marin Contulescu, spun că dragostea de țară și cultura românească i-a determinat să ia o decizie potrivită și este un prilej de a le povesti clienților americani de unde vin, ce fac și cu ce se mândresc.

“Ospitalitatea noastră este, fără îndoială, una înnăscută. Restaurantul Veranda este ceva nou. Când mi-a spus despre această idee, nu am ezitat mult să ne gândim la denumirea localului, am zis că “Veranda” este pe înțelesul tuturor. Este locul unde întâlnești oaspeții, și de asemenea îi și petreci cu mare drag”.

Au avut norocul să se nască în locul cu cele mai frumoase apusuri, Danceni, raionul Ialoveni, iar în Florida, Marcel se află de aproape patru ani. Fratele său s-a stabilit aici primul, în 2008, iar Orlando a fost mai apoi îndrăgit și de Marcel, care îl compară cu un “melting pot”, unde poți să întâlneşti toate naționalitățile lumii, într-un singur loc, “e ca şi cum ai face înconjurul lumii într-o singură zi. Îmi place să întreb, să învăţ, să acumulez cât mai multă informaţie”.

Întotdeauna le-a plăcut să fie implicaţi în activitățile comunității de moldoveni. Orlando este un oraş foarte aglomerat, dar mereu găsesc timp să le facă pe toate. “Ne bucurăm mult să vedem români, care ne păşesc pragul cel mai des, dar la fel de mult ne vizitează şi multe alte naţionalităţi. Primii clienţi au fost din Vietnam şi au rămas foarte impresionaţi de mămăliga noastră şi plăcintele cu brânză şi mărar”.

sursa: www.facebook.com/verandaorlando

În sala de așteptare păstrează cărţi despre Moldova şi România, cu ilustraţii ce reflectă trecutul şi obiceiurile noastre. Întrebați ce planuri au pentru viitor, cei doi frați spun că și-ar dori să-și extindă serviciile și au în plan să  organizeze evenimente pentru preferințele tuturor. Își doresc ca restaurantul lor să fie un prilej de sărbătoare, atunci când se serbează o zi de naștere, babyshower, aniversări, cumetrii, nunţi, etc. În scurt timp, clienții din Orlando vor beneficia și de serviciile de catering şi livrări la domiciliu.

Tinerii antreprenori se laudă cu un meniu copios, iar atunci când l-au pus pe hârtie, au ştiut că plăcintele cu brânză şi mărar vor fi solicitate, însă nu s-au aşteptat ca mendalele din vită cu sos de ciuperci să fie în topul preferințelor clienților. “Avem bucătari cu mâini de aur. Întrebăm clienţii să ne spună sincer ce le-a plăcut şi ce nu, în aşa fel ca să gătim proporţia perfectă. Nu a rămas nimeni nesatisfăcut şi asta ne bucură mult. Alte bucate, la fel de solicitate, sunt clătitele cu brânză şi stafide, sarmalele, mămăliga cu friptură de porc şi frigăruile”.

Restaurantele moldovenești din Boston şi din New York, deși nu au fost încă vizitate de cei doi antreprenori, sunt o inspirație de a continua buna tradiție și în alte orașe, indiferent la ce distanță te afli fiindcă eşti moldovean şi vrei să simţi acea atmosferă ca acasă, ne explică Marin. “Vrem ca în lista de vizite obligatorii ale fiecăruia, să intre o vacanţă în Orlando și neapărat să fie inclusă o rezervare la restaurantul “Veranda”.

sursa: www.facebook.com/verandaorlando

Marcel Contulescu a trecut de la coreografie la business, ceea ce a fost un traseu destul de dificil pentru el, însă s-a adaptat ușor, în special că fratele său Marin l-a învăţat foarte mult cum să administreze o afacere, iar experiența anterioară de marketing a fost un atu. “Pentru el, lucrurile stau mai clare, fiindcă are deja o experienţă cu un magazin de pizzerie”.

Tânărul ia în calcul și factorii de succes, care derivă din deciziile de lungă durată. Unul dintre aceștia este riscul, pe care multă lume îl ignoră şi apoi nu se mai întâmplă nimic. Să rişti este o obișnuință, iar până nu încerci, nu vezi, ne spune Marcel. “Cineva spunea că practica bate teoria, şi vreau să spun că susțin această idee. Un alt factor este suportul reciproc, familia, părinții.

Vrea să atragă în Moldova investițiile diasporei și să combată corupția acasă

Înainte de a ajunge în America, a absolvit Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice și a fost implicat în dans, televiziune, concerte şi multe altele. Marcel Contulescu a fost profesor de dans, a creat o echipă care mai funcționează și astăzi și se bucură că a ajuns în finala concursului “România Dansează”. Acolo l-a întâlnit pe Pavel Stratan și au creat o piesă, muzica fiind compusă pentru grupul de dansatori.

Restaurantul Veranda din Orlando vă așteaptă la lansare chiar de Sf. Valentin. Pe 14 februarie, dacă le treceți pragul, veți avea parte de muzică live, o atmosferă romantică cu artişti locali. Fiecare cuplu va primi din partea casei un desert “custom made”, pe care va avea imprimat numele fiecărui îndrăgostit. Așteptăm cât mai frumoase poze pentru HORA in America!

Descarcă ediția online sau tipar a revistei HORA in America din februarie.

Pentru a fi la curent cu afacerile comunității de moldoveni din SUA și alte noutăți despre românii talentați din SUA, abonează-te chiar azi la revista HORA in America! Poți primi revista tipărită și acasă. Nu pierde nicio ediție importantă! 

Comments

comments