Viorel Savva, candidatul diasporei din SUA și Canada la alegerile parlamentare din Moldova, este avocat cu o experiență de peste zece ani în domeniu. A parcurs acest drum făcând multe sacrificii. Cel care i-a îndrumat pașii în lumea avocaturii a fost chiar fostul președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase.

Este născut la Larga, Briceni. A absolvit Facultatea de Drept, iar după studii a urmat intenționat practica la Procuratura Anti-corupție, iar acolo s-a confruntat cu realitatea foarte interesantă a justiției din Republica Moldova. De pe băncile facultății acorda consultații gratuite păturilor defavorizate la Clinica Juridică.

În 2009, a constituit biroul respectat de avocați Savva și asociații. Visează că va avea un birou la etajul 80 la unul din zgârie norii din Manhattan. Când a ajuns în America, avea doar 100 de dolari în buzunar, însă în 3 luni, a fost admis în Baroul de avocați din New York.

Posted by Viorel Savva on Thursday, January 24, 2019

Vrea să-și creeze o campanie care să rămână în istorie, să fie o voce care să dea unora dureri de cap, iar în fiecare zi vine către public cu câte un live pe rețelele de socializare, ca să dialogheze cu cetățenii moldoveni stabiliți în SUA. Aceasta este singura sa armă pe care o are la dispoziție, pentru că nu vrea nici să cumpere, nici să vândă speranțe, nici vise spulberate. Crede că politica se poate face altfel, iar dacă va găsi susținerea necesară, această experiență îl va determina să înființeze chiar și un partid al diasporei.

Din live-urile organizate pe rețelele de socializare, a dat de înțeles că ceilalți candidați independenți din circumscripția #51, spre finele campaniei, ar trebui să găseasă un compromis pentru înaintata un singur candidat independent, fapt ce le va garanta mai multe voturi față de candidații care reprezintă partidele politice.

Totodată, în perioada aflării sale în SUA, s-a confruntat cu situații în care imigranții moldoveni sunt folosiți în calitate de beneficii financiare, lucrând ilegal și fiind dependenți de unii oameni de afaceri, care adună profituri de pe urma vulenrabilității acestora, iar acesta va fi un subiect important de campanie. El speră ca la finele campaniei să divulge câteva nume, care ar trebui să răspundă în fața legii.

 

“Dragi COMPATRIOȚI,

începând cu ziua de 25 februarie curent, noi vom fi acei care vom influența direct, prin votul nostru, viitorul Republicii Moldova.

Am decis ferm să mă angajez în această cursă electorală cu scopul de a oferi o alternativă cetățenilor noștri. Mulți dintre noi am plecat din diferite motive, însă nu ne-am despărțit de meleag, ținem la locul în care ne-am născut, la familiile care au rămas acasă și vom încerca să facem ceea ce ne cer MOLDOVA și vremurile de astăzi.

Cred cu fermitate că Moldova poate merge înainte, fiind condusă doar de oameni noi. Acei care au guvernat până acum, doar au luat și nu au oferit nimic societății, au făcut promisiuni, au fost furate miliarde de lei, pe care, noi și familiile noastre suntem impuși prin lege să-i restituim. Acei care au fost în Parlamentul Republicii Moldova au adoptat legi pentru buzunarul lor, și nu în interesul cetățenilor. Ajunge!

Stimați compatrioți, am decis să lupt pentru a ajunge în Parlament, deoarece nu sunt de acord cu fărădelegile care se petrec de 27 de ani. Am competență, determinare, și știu cum trebuie realizate lucrurile în mod profesionist. Am această convingere, că dacă vom continua să stăm pasivi și nu ne vom implica, nu vom putea reproșa nimănui că nu se schimbă viața noastră spre bine. Suntem generațiile de la care se cere mai mult. Este datoria noastră.

Diaspora nu va putea vota în baza actelor expirate la alegerile parlamentare

Vă asigur că voi face doar ceea ce îmi dictează conștiința și mă voi sprijini doar pe aspirațiile și năzuințele dumneavoastră. Voi veni constant în fața domniilor voastre și ne vom consulta pentru a fi o echipă de neînvins! Candidez la funcția de deputat în Parlament, pentru că vreau o Moldovă cu adevărat DEMOCRATĂ, în care cetățenii să se bucure de viață decentă cu toate drepturile și libertățile asigurate și garantate, iar acest deziderat poate fi asigurat prin aplicarea principiului echității și justiției, pentru care sunt dispus să lupt. Nu-i mai alegeți pe cei de care v-ați convins că, în zeci de ani, cât au fost deputați în Parlament, nu au făcut nimic decât pentru ei înșiși și nu ne-au reprezentat interesele noastre.

Vă asigur că, dacă voi fi ales, voi fi UN ALTFEL DE DEPUTAT!

E timpul să avem curaj să spunem lucrurilor pe nume și eu voi face aceasta în Parlamentul Republicii Moldova! Vă rog să îmi acordați încrederea dumneavoastră și vă asigur că voi fi avocatul dumneavoastră de neînvins în Parlamentul Republicii Moldova”.

Mai multe detalii despre campania lui Viorel Savva, le puteți urmări aici. 

Comments

comments