Dumitru Alaiba este candidatul din partea Blocului ACUM pe circumscripția nr.51 SUA, Canada, iar pe 1 februarie invită susținătorii în New York, Carragher’s Pub & Restaurant. S-a aflat în sânul diasporei timp de cinci ani, când a învățat și a lucrat peste hotare. A locuit în cinci țări, iar în 2009 a decis să revină acasă. Este economist, manager și consultant internațional. Are studii de specialitate post-licență, Rovaniemi University of Applied Sciences, Finlanda și este licențiat în Finanțe, la Academia de Studii Economice din Moldova.

Știe cum funcționează o economie și știe problemele economiei noastre. Crede în puterea propriului exemplu, iar dacă vrei ceva să se întâmple, trebuie să te apuci și să faci. Deține o experiență de cinci ani în consultanță internațională (Finlanda, România, Letonia, Austria), a fost coordonator de proiecte în țări din Balcani și CSI în domeniile financiar, al mediului de afaceri și economic. Și-a aplicat cunoștințele și expertiza în programele Guvernului Republicii Moldova, societății civile și afacerilor sociale.

De doi ani este director de Programe la Centrul de Politici și Reforme, instituție unde este și co-fondator, care a acumulat un portofoliu de 6 proiecte cu un buget total de aproximativ 400 mii EURO.  Misiunea CPR Moldova este lupta cu corupția și promovarea democrației și drepturilor omului din Republica Moldova și promovarea reformelor de bună guvernare și acțiunilor îndreptate împotriva corupției din justiție, economie și administrare publică.

sursa: acum.md

În activitatea noastră vom promova integrarea europeană a țării. Viziunea noastră este de a deveni o voce respectată în societatea moldovenească, capabilă să influențeze politicile și opiniile, pentru o țară liberă de corupție și o guvernare care simte și acționează responsabil în fața tuturor cetățenilor săi.

Dumitru Alaiba mai este co-fondator la două mici afaceri în Moldova. Armenească 13A – spațiu de coworking și C51 – restaurant/bar. Împreună, aceste afaceri au creat șase locuri de muncă și susțin altele 20 locuri de muncă în Moldova.

Anterior a conlucrat cu Open Society Foundations, Fundația Soros Moldova, sic.md, Oxford Policy Management, Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, Fundația Konrad Adenauer, Consiliul Economic pe lângă Prim-ministrul Republicii Moldova, Șeful Secretariatului, angajat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. A promovat reformelor-cheie ce reglementează activitatea mediului de  afaceri.

Află de la avocații români cum poți obține o viză permanentă de muncă în SUA?

Oportunități de investiții acasă. Diaspora vrea să investească acasă fără să participe la corupție. O să promovez un mediu de afaceri fără corupție și bariere administrative, cu suportul informațional necesar. Investind, diaspora poate crea locuri de muncă acasă.

  • Sancțiuni pentru corupți. Voi loba deschis pentru investigații internaționale a crimelor financiare și pentru sancțiuni personale contra funcționarilor ce instrumentează scheme de corupție mare, sau lucrează pentru a ne distruge fragila democrație.
  • Servicii publice calitative, online. Cozile și birocrația favorizează corupția. Când vii acasă, trebuie să stai alături de cei dragi, nu prin cozi la instituțiile statului pentru a-ți perfecta acte. Lucrurile trebuie făcute online, de la distanță.

Mai multe detalii despre campania lui Dumitru Alaiba puteți urmări aici. 

Comments

comments