sursa: www.alexandrinpatron.md

Candidații politici, care vor reprezenta interesele diasporei la algerile parlamentare ale R. Moldova, și-au demarat campania în SUA. Primii care s-au luat la întrecere au fost Viorel Savva și Alin Alexandrin Patron, anunțându-și pe rețelele sociale programele și mesajele electorale, anunță Moldova Times.

La ora 12.00 noaptea, ora 8 dimineața în Moldova, ziua în care Comisia Electorală a dat startul campaniei, Viorel Savva și-a chemat susținătorii din New York, iar în piața Times Square a fost înconjurat de un grup de tineri, care țineau tricolorul pe fondal. În bătaia luminilor din piață, candidatul a îndemnat membrii diasporei din Circumscripția 51 (SUA și Canada) să intre într-o HORA, și să urmeze doar pașii necesari pentru a merge înainte.

Posted by Viorel Savva on Thursday, January 24, 2019

Candidatul apare într-o cămașă brodată în stil național și a declarat că “oricare va fi rezultatul campaniei, indiferent de obstacolele care vor apărea, Moldova trebuie să fie eliberată, iar în Parlament, să fie aparate interesele compatrioților din America”. Fiind jurist de profesie, Viorel Savva nu are încredere în actualele partide politice, fapt pentru care s-ar merita ca o inițiativă politică să fie dezvoltată cu timpul din sânul diasporei.

El a exclamat că optează pentru “o Moldovă în care să-ți dorești să te întorci, cu un popor frumos, iar ca să avem Parlamentul pe care ni-l dorim, e nevoie de implicare”. El își propune să unească diaspora și îndeamnă alegătorii să voteze doar după ce s-au informat cine sunt candidații și în ce mod vor fi reprezentați în Parlament.

Descoperă “secretele emigranților fericiți” cu Bogdan Suceavă în California

Și Alin Alexandrin Patron și-a anunțat deja întâlnirile cu alegătorii din SUA, acesta a ales restaurantele moldovenești, iar începând cu 25 ianuarie, prima întâlnire va fi susținută în New York, apoi în Philadelphia și în Boston.

El optează pentru schimbarea sistemului de votare și anume, va depune eforturi pentru introducerea votului electronic, înființarea Consulatelor Generale în orașele Chicago, Seattle și Calgary și introducerea unui program de investiții pentru diasporă.

“Am decis să candidez la alegerile parlamentare din 24 februarie pe circumscripția America de Nord. Locuiesc de 5 ani în SUA unde am o afacere în telecomunicații cu peste 300 de angajați, dintre care, mai mult de 200 sunt migranți moldoveni,” anunță Alin Alexandrin Patron pe pagina sa de Facebook.

Dragi prieteni din America de Nord, Am decis să candidez la alegerile parlamentare din 24 februarie, pe circumscripția SUA și Canada.

Dragi prieteni din America de Nord,Am decis să candidez la alegerile parlamentare din 24 februarie, pe circumscripția SUA și Canada.

Posted by Alexandrin Patron on Saturday, January 12, 2019

Pa pagina electorală, el declară că autoritățile au pierdut orice contact cu cetățenii. “Noi suntem peste un milion de moldoveni plecați definitiv din țară. Clasa politică își amintește de noi doar când umblă prin satele aproape pustii și roagă părinții noștri să ne sune ca să ieșim la vot. Noi, cei plecați, sperăm că lucrurile se vor schimba. Vreau ca cel puțin o parte din schimbare să înceapă de la mine. Prin pași concreți, voi reprezenta interesele tuturor cetățenilor”.

Amintim că în cursa electorală pentru circumscripția 51 și-au prezentat dosarul la CEC 13 candidați politici, iar până la acest moment, au fost oficial înscriși doar 8. Primul pe listă a intrat Ghenadie Moroșanu (PD), apoi 2. Gaik Vartanean (PSRM), 3. Viorel Savva (independent), 4. Valeriu Ghilețchi (independent), 5. Rodica Rusu (ȘOR), 6. Alexandrin Patron (independent), 7. Petru Neaga din Canada (independent), 8. Gheorghi Grozav (independent).

imagine simbol

În așteptarea confirmărilor mai sunt Oleg Bînzar, Valeri Perov, Roman Palancica, Valentin Ganea, Ana Vasilachi în calitate de candidați independenți și Dumitru Alaiba (ACUM). Aici vedeti detalii. 

Moldova Times vine cu o invitație pentru fiecare candidat să explice diasporei din SUA și Canada care sunt cele mai arzătoare puncte importante de pe agendă și îndeamnă candidații să-și dea replici în comentarii.

Comments

comments