Fundalul românesc al Irinei Negulescu este însoțit de emoții și inspiră culorile prin tablourile sale. Stabilită în San Diego, continuă să fie îndrăgostită de roșu, albastru și gri. Culorile sunt narcotice, te pot duce înapoi la patrimoniul nostalgic românesc. Acestea sunt culorile ei preferate și le folosește în majoritatea picturilor.

Irina Negulescu, San Diego

La o vârstă fragedă, Irina, născută în Constanța, picta în secret oriunde putea să-și pună mâinile, pe pereți, în spatele mobilierului familiei, sau pe spatele fiecărei cărți. În anii Comunismului, hârtia de calitate era foarte rară și costisitoare, relatează HORA in America.

În 1988 a absolvit Școala Populară de Artă din Constanța, iar peste un an emigrase în SUA, unde și-a continuat studiile la Mesa College si apoi la Universitatea de Stat din San Diego. Educată în perioada comunistă în România, în pictură se regăsește drept un suflet liber, fapt care și explică capacitatea excepțională a Irinei de a surprinde esența subiecților ei, în special copiii și figura femeii. Toate acestea o caracterizează drept o adevărată artistă, unică în felul său.

sursa: www.negulescu.com

“Îmi place să arăt senzualitatea femeii prin culorile transparente a pânzelor care ating corpul, prin razele soarelui care strălucesc pe părul lung și pe pielea senzuală. Reacția pe care o primesc în timpul pictatului este un sentiment mixt.

Unii sunt mai conservatori și se simt mai în siguranță când văd copii, apusul de soare și le admiră foarte mult. Cu trecerea timpului, am adunat fani foarte atrași de arta figurativă. Simt o enormă bucurie să expun lucrările alături de alți artiști care exprimă aceeași artă”, spune Irina.  

Veți observa că majoritatea artei Irinei redă viața sub apă, ceea ce este foarte dificil de portretizat în artă. Cei interesați să admire frumoasele ei operele pot vizita galeria ei personala “The IN Gallery” în San Diego, California, unde pictează și își expune lucrările. “Admiratorii mei sunt de pretutindeni, cei care îmi văd munca pe rețelele de socializare, sau la deschideri, devin cu timpul fani, oaspeți și chiar clienți. Unii își pot permite lucrările mele, alții le admiră”.  Eu una, mă bucur că sunt văzute și admirate.

De vorbă cu Ana Bivol: “Niciodată nu m-am gândit să renunț la muzică”

Picturile Irinei Negulescu le veți observa și în alte galerii din San Diego și Laguna Beach. Astăzi, pasiunea Irinei revine în pictura expresivă figurativă, în apusuri și mări (oceane), dar și în picturile murale angelice.

“Nu m-am gândit niciodată de ce pictez.  Sunt inspirată, încep să pictez și nici nu observ cum trece timpul. Am trăit vremuri grele când eram copilă, așa că visele mele erau pline de realități inaccesibile și de o imaginație pozitivă despre rochii frumoase, prinți și prințese, fluturi și trandafiri, totuși noaptea, visele sunt încă foarte sumbre, sinistre și din altă lume întunecată”, ne explică artista.

sursa: www.negulescu.com

Periile sale enigmatice arată profunzimea și realismul cu o forță de viață vibrantă. Talentul ei incredibil este prezentat în picturile sale unice subacvatice de femei frumoase. “M-am născut și crescut în Constanța, chiar vizavi de ‘Plaja Modern’. În timpul verii, încă de copil săream în apă de pe dig și înotam pană la mal.

În SUA tot lângă mare am ales să mă mut cu traiul. Acum am chiar și licență pentru scufundare. Culorile văzute sub apă mi se par mai puternice și mai clare decât cele din natură. Femeile sunt foarte accesibile pentru a fi foto-model, am două surori, nepoate, foarte multe prietene care se bucură să pozeze pentru mine pe gratis. De cate ori am nevoie să pictez un profil, o mână, un picior, mă ajută fetița mea de 16 ani să pozeze”.

Stările de depresie, căutările spirituale și efectele hipnozei

În România, își expunea picturile la Casa de Cultură, împreună cu alți studenți de la Școala Populară de Artă și picta deseori pentru prieteni și familie, fără să pună valoare pe ele. Ajunsă în SUA, a început să-și expună lucrările alături de grupuri de artiști, apoi a făcut expoziții cu patru artiști, apoi trei până a fost gata să prezinte un show solo. Cu timpul, valoarea artei sale a crescut.

Irina a făcut și o facultate de Design Vestimentar și Arte Fine. Pe vremurile studenției, a mers la competiții de design în Los Angeles, unde a luat și premii.  Cu toate acestea, premiile se refereau mai mult la talentul ei artistic, motiv pentru care a abandonat facultatea de design și s-a orientat mai mult pe pictură, ceea ce i-a plăcut cel mai mult.

Înainte de a deveni o artistă renumită, Irina a câștigat multe premii pentru expozițiile sale. A apărut de nenumărate ori la radio, la televiziunea locală din San Diego, și a fost prezentată și pe show-ul transmis la nivel național, “Păgânii maeștrilor”. “Inspirația mea provine din libertatea pe care o exprim, din pasiunea pentru dans și muzică și din dragostea față de marea albastră, cerul strălucitor și o lume frumoasă care mă înconjoară în fiecare zi.”

The IN Gallery, San Diego http://www.negulescu.com

Descarcă ediția online din ianuarie aici.

Pentru a fi la curent cu afacerile comunității de moldoveni din SUA și alte noutăți despre românii talentați din SUA, abonează-te chiar azi la revista HORA in America! Poți primi revista tipărită și acasă. Nu pierde nicio ediție importantă! 

Comments

comments