imagine simbol

A devenit co-proprietar la una dintre cele mai populare companii imobiliare din Florida, London Foster Realty, prin muncă grea și rezultate pe măsură. Vânzările și cumpărările de casă în SUA sunt pe ordinea de zi a sute de mii de americani, așa că Vasile Țurcan face față acestor necesități și tendințe noi pe piața americană, de a satisface clienții care preferă case de milioane, relatează revista HORA in America.

Când am ajuns în America, nu vorbeam engleza, cel mai greu a fost să trec examenul pentru licența de Realtor. Am fost nevoit să traduc toată cartea, fiecare cuvânt, să repet examenul de stat de câteva ori. Încrederea clienților era foarte joasă, am fost nevoit să cuceresc clienții prin fapte și rezultate, fără multă vorbă.

Până a lua licența de agent imobiliar, am căutat un broker cu care sa lucrez și de la care sa învăț. Așa l-am întâlnit pe Bobby Mahallati de la London Foster, cu care am avut o  conexiune de business imediată. Compania lui era la început de cale și avea nevoie de un manager bun care să aibă resurse și cunoștințe în marketing și management.

Ne-am propus să angajăm în primul an 100 de agenți, iar acum, în timp de doi ani, avem peste 350 de agenți imobiliari și patru oficii în South Florida. Am devenit acționar la această companie pentru că am elaborat un produs exclusiv pe piața agenților imobiliari.

În Moldova am fost co-fondatorul unei companii imobiliare, unde am activat patru ani și am reușit să învăț multe despre această industrie, cum ar fi “self-branding”, să poți crea o impresie rapidă și bună despre tine. Este foarte important ca clienții să aibă încredere în ceea ce fac și în sfaturile care le primesc de la agentul imobiliar, de aceea, trebuie să știi să-i asculți și să le pui întrebări pertinente.

A trebuit să cunosc piața în detaliu, ca de exemplu, să analizez tendința prețurilor, care depind mult de saturarea pieții, beneficiile sau neajunsurile unor zone sau chiar clădiri, detalii mici care fac o diferență mare. Gestionarea corectă a timpului constă nu doar în capacitatea de a te prezenta la ora întâlnirii, dar și de a filtra clienții, pentru ca aceștia să nu-ți fure din timp; totul printr-o abordare profesionistă. Sarcinile zilnice trebuie împărțite în așa fel încât să ai capacitatea de a lucra cu 5-10 clienți odată. În SUA, am elaborat training -uri în care am învățat agenții imobiliari să folosească sisteme CRM pentru management.

Vasile Țurcan, Miami

Acest business permite sa faci o relație de lungă durată cu clienții tăi. Avem agenți cu experiență care lucrează de zeci de ani cu același client. Acesta este cel mai important factor de succes. Oamenii sunt precauți; trebuie să livrezi la timp ceea ce promiți, să cauți răspunsuri și soluții la provocările apărute, astfel, construindu-ți credibilitate și multe, multe comisioane.

America este țara în care un antreprenor își poate îndeplini visele. Aici, piața este saturată și, desigur, este scump pentru a dezvolta o afacere. Totuși, dacă depui mai mult efort și faci lucrurile din suflet și mai bine decât alții, atunci ajungi la un succes garantat. Tehnica mea de succes este foarte simplă: îmi propun un scop, îmi fac un plan foarte detaliat și încep a acționa masiv pentru a le putea îndeplini pe toate. Chiar și atunci când nu-ți reușește, când pierzi timp și bani, înveți o lecție, pe care o aplici pe viitor!

Astăzi suntem o companie internațională, cu agenți imobiliari originari din aproape 20 de țări, desigur sunt și de origine română, cu care este o mare plăcere să lucrez, ajutându-ne și împărtășind experiența de zi cu zi. În compania noastră lucrează doar experți imobiliari, și chiar dacă angajam un începător, poate deveni un bun profesionist foarte rapid, pentru că oferim lecții de marketing, contracte, piață, vânzări pasive și active, lucru care îi garantează să ajungă un agent de TOP.

Sursa: HORA in America

Descarcă ediția octombrie aici

Pentru a fi la curent cu afacerile comunității de moldoveni din SUA și alte noutăți despre românii talentați din SUA, abonează-te online chiar azi la revista HORA in America! Poți primi revista tipărită și acasă. Nu pierde nicio ediție importantă! 

Comments

comments