Pentru prima dată în SUA, va fi organizată Gala de premiere a celui mai bun antreprenor moldovean al anului din SUA și Canada, eveniment care va avea loc în San Francisco pe 28-30 septembrie.

Oameni dedicați și dornici să discute despre proiectele de impact pe care le-ar putea realiza împreună își dau întâlnire la finele lunii septembrie la reuniunea anuală a moldovenilor din SUA și Canada, mai exact la cea de-a V-a ediție a Convenției Moldo-Americane.

Diaspora din America de Nord trezește mai multe speranțe printre tinerii care vor să pună pe roate mai multe proiecte sociale, dar și printre cei care nu au mai vizitat Republica Moldova de mai bine de zece ani.

De această dată, gazda evenimentului este comunitatea de moldoveni stabiliți cu traiul în California, care își vor întâmpina oaspeții din alte state cu emoții dintre cele mai pozitive.

“în contextul în care oamenii din California s-au realizat în IT, ar putea influenţa pozitiv oamenii de acasă, inclusiv pentru a realiza produse în Moldova, pentru a le aduce pe piaţa din America, ca să aibă acces mai simplu la Silicon Valley. Cunosc foarte mulţi tineri din Moldova care au startup-uri şi vin în SUA. Aici mă întâlnesc cu ei. Am putea avea petreceri de bun venit, care să-i ajute să se acomodeze, să-şi găsească contacte, să-şi mărească network-ul,” afirmpă Oleg Cibotaru, manager la FFW Agency.

Programul din acest an cuprinde o serie de dezbateri despre sitația socio-economică din Republica Moldova cu experți în media (Natalia Morari), analiză (Sergiu Tofilat, Valeriu Pasha, Sorin Ioniță, Ștefan Gligor).

Antreprenori din California care sunt gata să împărtășească propria experiență în dezvoltarea afacerilor sau din activitatea marilo corporații ca Google, dar și întreprinzători care vor prezenta proiectele începătoare, care aduc un impact social: “Moldova Diaspora App”, “The Moldova Project”, “Welcome to America, Welcome Home!”, “HORA in America”, Dream Toy Flowers, Linden, etc.

Participanții vor avea ocazia să stabilească noi contacte, să savureze bucate tradiționale în aer liber în San Francisco, un show de modă cu colecțiile artistei Irina Madan și alte activități planificate de organizatori.

Potrivit Irinei Madan, prin astfel de evenimente devenim uniți, facem schimb de experiență, promovăm imaginea Moldovei, cultura și tradițiile noastre, cunoaștem istorii de succes ai oamenilor care au o poveste în spate, iar toate aceste ar putea influența pozitiv și oamenii de acasă.

“La Convenţie, găsiţi o bucăţică din casa noastră şi din tot ce ne reprezintă ca neam. Dacă aveţi ceva de spus şi vreţi să contribuiţi cât de puţin la viitorul ţării noastre, Convenţia e o platformă care ne poate ajuta să fim auziţi. Dacă oamenii au ceva de văzut sau ceva de arătat, sau vor să-şi promoveze un proiect, un produs, orice idee, atunci Convenţia e o oportunitate, inclusiv pentru a ne cunoaşte şi a ne susţine reciproc”, explică Sandu Sârbu, unul dintre organizatorii locali ai evenimentului.

În acest an, Moldovan American Convention vine cu o nouă inițiativă, și anume, de a promova cei mai de succes întreprinzători moldoveni, care își dezvoltă afacerea în SUA și Canada și, în același timp, servesc un exemplu de responsabilitate socială.

Diaspora de moldoveni este în așteptarea schimbărilor pozitive din Republica Moldova, astfel încât cetățenii să-și dorească să revină acasă cu investiții. Ideile generate la această reiuniune poate deveni o forță care să impulsioneze schimbările din Moldova.

Pentru a afla mai multe detalii despre program și concurs, înscrie-te la evenimentul Moldovan American Convention.

Aici vă propunem să urmăriți câteva secvențe ale reuniunii din anul trecut, unde peste 60 de moldoveni s-au întâlnit la Convenția Moldo-Americană din Miami.

Comments

comments