Ambasadorul României în SUA, pe stadionul de baseball din Washington DC

Centenarul României, promovat în faţa a zeci de mii de americani pe stadionul echipei de baseball Washington Nationals. Ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior, a dat lovitura de începere a meciului de baseball dintre echipele Washington Nationals şi Chicago Cubs. 

Evenimentul „Taste of the World” este organizat de una dintre cele mai apreciate echipe de baseball ale momentului, Washington Nationals, iar cu ocazia meciului dintre echipa locală şi Chicago Cubs, cea mai populară echipă de baseball din SUA, drapelul României a fost prezentat pe terenul de joc în cadrul unei ceremonii oficiale. 

Ambasada României a pregătit un eveniment inedit de promovare a Centenarului şi a tradiţiilor culturale româneşti, an când aniversăm 100 de ani de la întregirea naţiunii române.

„Preţuiesc în mod special onoarea deosebită pe care clubul de baseball din capitala Statelor Unite ale Americii a făcut-o României, de a ne invita la acest eveniment unic. Faptul că zeci de mii de americani din zona Washington, D.C. au avut ocazia să afle despre România, despre aniversarea Centenarului, despre tradiţiile noastre, este un lucru deosebit care ajută la strângerea şi mai puternică a legăturilor dintre cele două ţări. Sunt pasionat de acest sport minunat, atât de iubit de poporul american şi care oglindeşte, poate în modul cel mai fidel, spiritul Americii. De aceea, cu atât mai mult am apreciat invitaţia de a da lovitura de începere a acestui meci”, a declarat ambasadorul României.

Aflat la a treia ediție, evenimentul „Taste of the World” s-a bucurat de participarea a zeci de mii de spectatori americani. 

Comments

comments