sursa: RadioChisinau.MD

Genți din rafie deșarte, dar fiecare având câte un mesaj pentru cei de la guvernare, au fost expuse duminică la un protest în fața Guvernului, organizat de grupurile „Occupy Guguță” și „Adoptă un Vot”.

„Ne-a ajuns cuțitul la os”, „Macaroane pentru Candu”, „Noi încă suntem în așteptarea majorării salariilor din domeniul educației”, „Democrația e atunci când decide poporul, nu dictatorul”, „Plahodon la tomberon”, Deșteptați-vă, moldoveni, capul plecat soarele nu-l vede”, „Daspora este alergică la dictatură cu aromâ de trandafiri”, „Nu furați atâta, că nu reușim să muncim”, sunt doar câteva dintre mesajele de pe gențile înșirate în Piața Marii Adunări Naționale.

Elena Dragalin, o moldoveancă stabilită în Statele Unite ale Americii, a declarat la evenimentul din fața Guvernului că din dreptul electoral al diasporei nu a mai rămas nimic și a îndemnat lumea să vină la protestele zilnice ale „Occupy Guguță” din centrul capitalei, la cel din 17 august al diasporei, dar și la marele protest din 26 august anunțat de Mișcarea de Rezistență Națională.

„Numai dacă vom fi activi, numai dacă ne vom exprima nemulțumirea, avem speranțe în schimbare”, a declarat Elena Drăgălin.

„Sunt  colete pe care noi zi de zi le trimitem acasă, ca cei care au mai rămas aici. Cei din diasporă, care ați venit acasă în vacanță, veniți să protestăm și să-i susținem pe cei care au rămas acasă, pentru că fără noi, țara asta nu mai are viitor”, a menționat o protestatară.

„Eu am adus o foaie goală, care reprezintă lipsa drepturilor electorale pe care le mai are diaspora în Republica Moldova. Atât mai avem-o listă goală. Nu ne-au mai lăsat nimic. Am venit acasă doar să protestăm, doar să ne vedem rudele și vom pleca înapoi. De ce? Pentru că aceasta este țara pe care ne-au creat-o guvernanții noștri”, spune o participantă la acțiunea de protest.

„Am parcurs mii de km nu doar ca să-mi văd părinții, dar și să protestez împotriva acestei guvernări”, afirmă o altă protestatară.

https://www.facebook.com/occupyguguta/videos/1869155596483589/

Comments

comments