Festivalul românesc “Be Romanian for a Day”, 26-27 mai, 2018; California

Festivalul românesc “Be Romanian for A Day”, la cea de-a III-a ediție, a adunat sute de români din California, dornici să asculte muzică autentică, să guste cele mai alese bucate și să vorbească pentru două zile neîntrerupte doar românește.

Consulul General al României în Los Angeles, Cosmin Dumitrescu, a menționat că românii sunt dornici să-și identifice originile și niciun test genealogic nu este mai potrivit decât acela de a te simți și vorbi românește oriunde nu s-ar afla.   
 
Dorina Manga, organizatoarea evenimentului, alături de interpreții festivalului “Be Romanian dor a Day”

Dorina Manga, președinta Asociației “Tradiții Românești în California” și organizatoarea festivalului “Be Romanian for a Day” se mândrește cu românii din California, care sunt dornici să-și păstreze valorile și tradițiile românești. Potrivit liderului comunității din Los Angeles, aici ei se simt ca acasă, își găsesc rădăcinile și nu uită că sunt români. 

Editia III a festivalului “Be Romanian for a Day”, Rolling Hills

Melodiile populare interpretate de Ciprian Cocalia de la Iasi, Ileana Lăceanu din Gorj și Lucian Berdea din Oradea au fost apreciate la justa valoare de către aproape o mie de participanți ai festivalului. Potrivit Ileanei Lăceanu, care se află pentru prima dată în SUA, acest festival i-a trezit multe emoții pentru a se afla printre românii, care continuă să îndrăgească muzica și folclorul românesc, chiar dacă au plecat din România peste 30 de ani.  

 
foto: Natalia Ghilascu

Sărmăluțe, mici, plăcinte, țuică, pâine de casă și dulcuri, pregătite cu cea mai mare dragoste de către susținătorii fideli ai festivalului, Restaurantul Dunărea, Napoca EuroCatering, Antoanela Bakery, Alex Pop, au fost savurate cu mare dor de toți românii care mențin tradițiile vii, departe de casă. Bucatele autentice românești au fost la mare căutare în SUA, dar și broderiile, costumele naționale, care s-au vândut ca pâinea caldă! 

Evenimentul a fost organizat de Romanian Traditions in California Organization, și finanțat de Ministerul Românii de Pretutindeni, cu suportul Consulatului General Român în Los Angeles și Ambasadei României în Washington DC. 

Comments

comments