Pentru prima dată, reprezentanții diasporei din Republica Moldova vor participa în acest an la Gala Diasporei, eveniment organizat de Biroul Relații cu Diaspora din cadrul Cancelariei de Stat. 
Meritele cetățenilor moldoveni din toate colțurile lumii vor putea fi apreciate în cadrul Galei Diasporei, care va avea loc pe 26 decembrie la Chișinău. Astfel, BRD își propune să identifice cele mai bune inițiative, succese și merite care au fost demonstrate de către reprezentanții diasporei.
 

Biroul Relații cu Diaspora din cadrul Cancelariei de Stat (BRD) organizează, în contextul sărbătorilor de iarnă – Bienala Diasporei, prima ediție – un eveniment de networking cu și pentru diasporă, care oferă o platformă de comunicare celor ce intenționează să revină acasă cu ocazia sărbătorilor de iarnă și are drept scop promovarea și aprecierea persoanelor din diasporă care au obținut rezultate în diverse domenii de activitate.

Necesitatea organizării acestui eveniment vine din dorința de a crea un mecanism eficient de comunicare și colaborare între membrii diasporei, cât și de identificare a noilor talente din diasporă care au adus o plusvaloare societății noastre.

BRD își dorește, astfel, să identifice și să gădească recunoaștere publică pentru persoanele care au obținut rezultate remarcabile în diverse domenii de activitate; mediatizarea rezultatelor din diverse arii de activitate obținute de către membrii diasporei; promovarea și încurajarea migranților reveniți; intensificarea dialogului dintre Guvern și diasporă.

 

Invitați ai evenimentului vor fi înalți demnitari de Stat, reprezentanți ai diasporei, migranți reveniți, reprezentanți ai instituțiilor partenere.

Nominalizările pentru Bienala Diasporei, ediția 2017 sunt următoarele:

  • Jurnaliști în diasporă (jurnaliști profesioniști sau amatori care au scris despre diasporă sau R. Moldova în afara țării)
  • Medici fără frontiere;
  • Din nou acasă (migranți reveniți care s-au remarcat în diverse domenii);
  • DOR cu talent (participanți ai programului DOR care au reușit în diverse domenii promovând R.Moldova);
  • Cu drag pentru acasă (băștinași implicați în Proiectul de dezvoltare locală MiDL).

Cei interesați să nominalizeze persoane de succes, migranți care au revenit acasă sau jurnaliști care scriu despre diasporă, pot să completeze formularul de înregistrare. 

Comments

comments