imagine simbol, CCF-Moldova

Circa 40 de specialiști în protecția copilului și reprezentanți ai societății civile din mai multe raioane ale țării, inclusiv din regiunea transnistreană, și-au împărtășit experiența și cunoștințele în domeniul protecției copiilor vulnerabili și ai familiilor acestora.

Mecanismul de coordonare a politicii de stat în domeniul Diasporă, Migrație și Dezvoltare prevede o strategie de implementarea eficientă a politicii în domeniu, pentru a contribui la maximizarea efectelor pozitive și minimalizarea efectelor negative ale migrației.

Mecanismul prevede extinderea abordării Diasporă, Migrație și Dezvoltare la nivel local și consolidarea capacităților persoanelor responsabile din autoritățile publice centrale și locale.

Specialiștii din direcțiile raionale, cât și cei din organizații ale societății civile locale, s-au arătat interesați de subiect și au fost deschiși pentru colaborare la nivel local.

Ei au beneficiat, de asemenea, de informații de ultimă oră despre modificările legislative, prevederile legislative internaționale, sfaturi practice și modele de soluționare bazate pe cazuri concrete prezentate de experți în domeniu.

Atelierul a fost organizat la Holercani de CCF/HHC Moldova și Cancelaria de Stat, în colaborare cu Secretariatului permanent al Consiliului Național pentru Protecția Drepturilor Copilului (CNPDC) în baza unui Acord de colaborare.

Evenimentul este realizat în cadrul proiectului „Consolidarea capacității societății civile pentru participarea incluzivă în societate a celor mai marginalizați părinți și copii” 2015-2017 implementat de CCF/HHC Moldova și finanțat de Delegația Uniunii Europene în Moldova.

Comments

comments