imagine simbol

Un nou proiect educațional, “SMART Diaspora: Calitate pentru Acasă, pentru că ne Pasă”, a fost lansat la Chișinău, unde zece evaluatori din rândurile diasporei vor deveni promotori ai calității educației în Republica Moldova. 

Diaspora profesională și mediul academic din Moldova intenționează să promoveze cultura calității în învățământul din Republica Moldova. Agenția Națională de Asigurare a Calității în Învățământul Profesional mizează pe expertiza membrilor diasporei, care au studiat sau încă mai studiază la universități prestigioase din Uniunea Europeană.

Center for Innovation and Policies in Moldova (CIPM) în parteneriat cu Agenţia Naţională de Asigurare a Calităţii în Învățămîntul Profesional anunță despre posibilitatea înscrierii tuturor doritorilor de a colabora în acadrul acestui proiect.

Astfel, zece evaluatori externi din rândurile diasporei vor fi instruiți între 7-9 iulie, ca  să devină adevărați agenți și promotori ai calității educației în Republica Moldova. Organizațiile partenere lansează un apel de selectare a 10 membri ai diasporei pentru a organiza un curs de formare a 10 promotori ai calității în educație.

Aceștia se pot înscrie în echipă dacă:

  • activează în calitate de cadre didactice din învățământul profesional tehnic și superior cu experienţă în asigurarea calităţii în învățământ dintr-o țară europeană;
  • Sunt profesioniști, cu experiență sectorială din afara țării;
  • Sunt studenți , masteranzi și doctoranzi ai universităților din spațiul UE.

Dacă te încadrezi în una din categoriile de mai sus, puteți expedia pe [email protected] CV-ul tău și o scurtă scrisoare de motivație. Data limită de aplicare este 25 iunie 2017, iar instruirea va avea loc la Chișinău în perioada 7-9 iulie.

Costurile de transport internațional vor fi decontate de către organizatori, datorită susținerii oferite de Biroul Relații cu Diaspora și OIM – Organizația Internațională pentru Migrație, misiunea în Moldova, finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

Programul Diaspora Engagement Hub este implementat de # OIMMoldova, în parteneriat cu #Biroul Relații cu Diaspora, în cadrul proiectului ”Consolidarea cadrului instituțional al Republicii Moldova în domeniul migrației și dezvoltării”, finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

Comments

comments