Svetlana Bivol, directoarea Filarmonicii Națională “Serghei Lunchevici”

Svetlana Bivol, directoare a Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici”, povestește despre experiența sa în SUA. În anul 2000, a avut ocazia să meargă într-o călătorie profesională de trei săptămâni în șase state ale Americii, unul din visele pe care le nutrea mai de demult. 

Este absolventă a programului International Visitor Leadership Program al Departamentului de Stat al SUA. Primele impresii au fost foarte frumoase despre New York, apoi în Washington DC. Este mândră că este muzicolog, cunoaște procesul artistic interior, ceea ce este un lucru important pentru un manager.

“Există tradiție în SUA de a merge la teatru, spectacole, știu să consume acest produs, sponsorii concurează de a finan’a o anumită orchestră. Am vizitat cea mai importantă orchestră din lume, cea din Philadelphia”, iar prezența sa la unul din concertele care valorează 250 USD, a impresionat-o foarte mult.

Experiența în SUA – Interviu cu Svetlana Bivol

Svetlana Bivol, Director general al Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici”și absolventă a programului International Visitor Leadership Program al Departamentului de Stat al SUA ne povestește despre experiența sa în SUA.Acesta este cel de-al șaptelea spot video din seria de spoturi dedicate aniversării a 25 de ani de cooperare între Moldova și Statele Unite ale Americii. #USGalumni #11AlumniVideos #25YearsTogether #ExperientaAmericanaInMoldova Filarmonica Nationala a Moldovei

Posted by U.S. Embassy Moldova on Monday, June 12, 2017

“E destul de complicat să ne descurcăm în Moldova situația actuală, mă refer la acele salarii derizorii. Un artist activează cu doar două mii de lei și cerem de la el foarte mult. Mă refer și la faptul că instrumente muzicale nu s-au procurat de mult, dar niște instrumente de calitate costă sume fabuloase, ceea ce țara noastră pe moment nu își poate permite. Mă refer și la acea reparație generală care nu s-a făcut din 1962”, a declarat Svetlana Bivol anterior pentru Ziarlu Națoonal.

Acest video face parte din seria de spoturi dedicate aniversării a 25 de ani de cooperare între Moldova și Statele Unite ale Americii.

Comments

comments