Vârstnicii din Hârtopul Mare au primit cu lacrimi în ochi pâinea din diaporă

1277
imagini de FB: Donații Diaspora pentru Moldova

Reprezentanții diasporei au lansat o nouă campanie “Adoptă un bătrân”, care demonstrează că le pasă de ceea ce se întâmplă acasă. Ieri, moldovenii stabiliți peste hotare au început livrarea pâinii pentru bătrânii, care au rămas singuri și neputincioși în satele din Moldova. Vârstnicii din localitatea Hîrtopul Mare, raionul Criuleni i-au primit cu lacrimi în ochi pe voluntari.

“Mă bucur enorm de implicarea , susținerea ;i ajutorul d-lui primar Anatolie Delimarschi, care e dovadă și exemplu nu doar de un om extraordinar, dar și de un conducător capabil. Avem noi membri în echipa noastră, persoane ce nu sunt indiferente de situația de acasă , oriunde nu s-ar afla și care au adoptat un bătrîn sau mai mulți. În aceste localități avem implicați oameni din Germania, Italia și Marea Britanie,” afirma Tatiana Jizdan pe retelele de socializare.

“Astăzi s-a făcut si primul transfer din America, mă bucur că ne-am făcut auziți si peste ocean. Oricine se poate implica în acest proiect, scrieti, pentru că chiar au nevoie de noi, iar lacrimile, fețele și emoțiile cuprinse în aceste poze sunt o dovadă clară”. 

În condițiile în care, mulți bătrâni din Republica Moldova abia de se pot hrăni din pensia pe care le-o oferă statul, campania inițiată de moldovenii stabiliți peste hotare vine să-i ajute pe vârstnicii din țara noastră să depășească greutățile la care sunt supuși. Inițiatorii îi îndeamnă și pe alți conaționali să se alăture campaniei, relatează Unimedia.

„Avem noi membri în echipa noastră, persoane ce nu sunt indiferente de situația de acasă, oriunde nu s-ar afla și care au adoptat un bătrân sau mai mulți. În aceste localități avem implicați oameni din Germania, Italia și Marea Britanie. Astăzi s-a făcut și primul transfer din America, mă bucur că ne-am făcut auziți și peste ocean”.

Un interviu detaliat despre cum a pornit această idee, aflați foarte curând!

Comments

comments