2,05 milioane de moldoveni sunt conectați la rețelele de internet, iar 490 mii de utilizatori Facebook au studii superioare

3670
Datele se conțin într-un raport al agenției Gramatic.md.

21,5 mii dintre cetățenii moldoveni consideră internetul drept cea mai importantă sursă de informare, adică locul doi după sursele televizate. Facebook și Odnoklassniki rămân în continuare cele mai populare rețele de socializare în Republica Moldova, cea din urmă depășind numărul de 1,1 milioane de utilizatori activi lunar, iar peste 490 mii dintre utilizatorii Facebook au absolvit studii superioare. 

Rețelele de socializare Odnoklasniki și Facebook sunt printre sursele top de informare (40,4 mii și 37,9 mii), urmate de ProTV.md (27,4 mii), jurnal.md (23,2 mii) mail.ru (17,4 mii). Datele sunt măsurate de gemiusAudience (BATI) și reprezintă numărul de utilizatori reali care au accesat rețeaua în luna seprembrie 2016.

Datele se conțin într-un raport al agenției Gramatic.md.

Totuși, 760 mii de cetățeni moldoveni au deschise conturi pe rețelele de Facebook, comparativ cu cei de pe Odnoclasniki, care întrunește 1,16 milioane de utilizatori. Doar într-un singur an, numărul de utilizatori Facebook a crescut cu 190 mii. Agenția Graamtic a estimat existența a circa 5 mii – 10 mii de pagini pe Facebook, deschise în Moldova.

Datele se conțin într-un raport al agenției Gramatic.md.

Comments

comments