Montreal, diaspora moldoveneasca

Montreal a fost gazda unui spectacol de excepție, care a lansat seria de evenimente dedicate aniversării a 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice și edificarea prieteniei între Republica Moldova și Canada.

Atmosfera destinsă și unică, creată de Artistul Poporului, Cavalerul Ordinului Republicii, marele interpret de muzică populară Mihai Ciobanu, virtuozul viorist Mihăiță Ciobanu, precum și de duetul Corina Țepeș și Costi Burlacu, au inspirat comunitatea de moldoveni din Quebec să omagieze sărbătoarea Dragostei și a Familiei, reamintindu-le că împărtășesc aceleași valori și tradiții culturale, chiar fiind departe de țară.

diaspora moldovenilr din Canada au susținut un paralimpic cu un scaun rulant

La eveniment au participat circa 250 de reprezentanți ai diasporei moldovenești, la inițiativa Ambasadei pentru a sprijini paralimpicul moldovean, Iulian Ciobanu, de a realiza visele și aspirațiile sale. Comunitatea de moldoveni din Quebec a susținut organizarea unei licitații de colectare a fondurilor în scopul asigurării sportivului cu un fotoliu rulant, care ar contribui la antrenarea sa pentru a concura la Jocurile paralimpice din Tokyo, în 2020.

Ambasada Republicii Moldova în Canada a apreciat gestul organizatorilor acestui eveniment deosebit: familiei Alexei Bodișteanu și Lilia Desanu (or. Toronto), Președintelui CMQ Ala Mindicanu, familei Groza-Mîndîcanu, familiei Eugenia Margineanu Alexei și Nicolae Margineanu.

Montreal

Comments

comments