Acasă Reportaje Sănătate O elevă din Lozova și-a invitat foștii profesori dragi într-o călătorie în...

O elevă din Lozova și-a invitat foștii profesori dragi într-o călătorie în SUA la întâlnirea cu absolvenții

1760
colectie personală, facebook
colectie personală, facebook

Eugenia Lozovanu, o tânără originară din satul Lozova, raionul Strășeni, s-a stabilit cu traiul în Texas acum 10 ani. Un cuplu de profesori o face să își amintească de școală cu cele mai senine și calde gânduri, așa că a decis să le mulțumească pentru că au trecut prin viața ei cu o călătorie inedită, relatează Ea.md

Invitația fără precedent a fost citită de o altă fostă elevă, la întâlnirea cu absolvenții liceul „Mitropolit Nestor Vornicescu” din satul Lozova:

„Draga mea, prima mea învățătoare, Nadejda Constantinovna, vă mulțumesc că acum 27 de ani, mi-ați pus tocul în mână, m-ați învățat a scrie și a citi. Vă mulțumesc că ați contribuit la creșterea și dezvoltarea mea intelectuală, 12 ani la rând. Vă mulțumesc că ați fost corectă și că v-a păsat de succesul meu. Domnule Nicolae Trifonovici , împreună cu dna Nadejda Constantinovna, m-ați învățat biologie și mi-ați arătat întreaga lume pe hartă. Astăzi, vă rog să acceptați o călătorie în SUA, pentru 2 săptămâni. Mi-ar face o deosebită plăcere să vă arăt ceea ce dvs. amândoi, mi-ați arătat pe hartă ani la rând, până acum 15 ani. Vă mulțumesc că ați trecut prin viața mea.”

Emoționat peste măsură, însoțit de aplauzele publicului din sală, profesorul și-a primit florile și invitația în SUA. Nicolae Mămăligă, cu vocea tremurândă, a susținut un discurs scurt: „Absolvent, tu nu uita, tu ai pornit din Lozova, supravegheat necontenit de domnul, de înger, de mitropolit.” De menționat este că mai mulți absolvenți ai liceului au procurat o tablă interactivă pentru cabinetul de biologie, în semn de respect pentru profesori.

Comments

comments