martisoare-promoCirca 50 de copii cu nevoi speciale de la grădinița Nr.167 din Chișinău au confecționat mărțișoare pentru a fi realizate cetățenilor moldoveni din diaspora americană pentru a primi sprijinul de care au nevoie în instituția unde învață. Aceștia speră că vor beneficia de o sală de muzică cu instrumente dotate ca să-și îmbunătățească auzul, informează Moldova Times. 

Directoarea instituției, Larisa Melinteanu, spune că este nevoie de circa 5.000 USD pentru a dota grădinița cu echipamentele necesare, iar acum, sala de muzică nu mai funcționează. Cadrele didactice s-au mobilizat pentru a confecționa împreună cu copiii un set de mărțișoare, așa cum diaspora moldovenilor din Chicago i-a sprijinit anterior într-un program nou, Gallop Moldova, în cadrul căruia copiii vor beneficia de sesiuni hipo-terapeutice.

Majoritatea dintre acești copii interacționează datorită limbajului gestual, iar la vârsta de 5 ani știu să identifice culorile, să numere și să recite unele poezii.

Copii cu nevoi speciale, gradinița 167
Copii cu nevoi speciale, gradinița 167

“De 1 martie, vă îndemn să procurați marțișoare, astfel, veți contribui la îmbunătățirea metodelor de lucru cu copiii cu nevoi speciale. Pentru a implementa o metodă alternativă de comunicare, melo-terapia, este nevoie de cel puțin 180.000 lei. Suntem în așteptarea mijloacelor financiare, statul nu este capabil să ne ajute pe toți “, afirmă Melinteanu.

Datorită fondurilor acumulate de către membrii diasporei, toți copiii de la grădiniță vor avea ocazia să meargă pentru prima dată la delfinariu, o altă metodă care îi va susține în dezvoltarea psiho-emoțională.

Cetățenii care nu sunt indiferenți de soarta acestor copii, pot face donațiile pe portalul Gallop Moldova sau PayPal: [email protected]

  Natalia Ghilașcu

Comments

comments