sursa: http://www.prosport.ro
sursa: http://www.prosport.ro

Sute de mii de români protestează în întreaga țară împotriva deciziilor luate marţi noaptea de Guvernul PSD-ALDE, care a emis o Ordonanţă de Urgenţă prin care a modificat Codul Penal şi a trimis în Parlament un proiect de lege privind graţierea unor categorii de infractori.

Fostul ministru delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, iniţiatoarea legii antifumat, a demisionat din PSD din cauza deciziei Guvernului de a modifica prin ordonanţă Codul Penal, susţinând că decizia „a urmat unei seri şi unei nopţi negre pentru România”, relatează Gandul.info

„În cursul zilei de astăzi am depus demisia mea din rândurile Partidului Social Democrat. O decizie luată în zorii unei zile care a urmat unei seri şi nopţi negre pentru România şi pentru noi toţi. M-am alăturat echipei PSD în urma cu peste 20 de ani, cu speranţe, idealuri şi dorinţa de a clădi un viitor mai bun pentru ţara în care m-am născut, trăiesc şi în care mi-am crescut copiii. Sunt un om care a clădit de la zero o viaţă, o carieră, un drum, cu obişnuitele greutăţi, urcuşuri şi coborâşuri”, a scris Aurelia Cristea pe Facebook.

 Fostul ministru delegat pentru Dialog Social susţine că a ajuns în momentul în care a simţit nevoia să se delimiteze de acţiuni prin care principiile şi valorile care stau la baza construcţiei unui popor sunt „sacrificate pentru interese personale meschine”.

 Ambasadele Belgiei, Canadei, Franţei, Germaniei, Olandei şi Statelor Unite ale Americii îşi exprima “profunda îngrijorare” cu privire la acţiunile Guvernului din noaptea de 31 ianuarie, avertizând că au dus la subminarea progreselor înregistrate în România în lupta împotriva corupţiei.

 ”Noi, partenerii şi aliaţii internaţionali ai României, ne exprimăm profunda îngrijorare cu privire la acţiunile Guvernului României din noaptea de 31 ianuarie 2017, care au subminat progresele înregistrate în ultimii zece ani de România în privinţa statului de drept şi în lupta împotriva corupţiei”, se arată intr-un comunicat semnat de Ambasadele Belgiei, Canadei, Franţei, Germaniei, Olandei şi Statelor Unite ale Americii.

De asemenea, Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România) se teme că modificările aduse Codului Penal, adoptate ieri, vor avea impact negativ asupra relaţiilor economice bilaterale româno-germane. Germania este principalul partener comercial al României şi printre primii investitori din ţară. România are un parteneriat militar strategic cu Statele Unite.

“Modificările aduse ieri Codului Penal şi Codului de Procedură Penală prin Ordonanţă de Urgenţă pun, în opinia companiilor germane din România, sub semnul întrebării voinţa noului Guvern de a continua fără compromisuri lupta împotriva corupţiei. O limitare a principiilor statului de drept şi pericolul reapariţiei corupţiei vor avea evidente efecte negative asupra dezvoltării economice a ţării. Aceste acţiuni transmit un puternic semnal de nesiguranţă în rândul investitorilor germani şi pot influenţa negativ strânsele relaţii economice dintre România şi Germania”, potrivit unui anunţ al AHK România.

 sursa: MediaFax.Ro

Comments

comments