Putin și Trump vor vizita în curând Ungaria, unica țară din EU care i-au susținut în campania politică

2083
sursa: www.politico.eu
sursa: www.politico.eu

Peste un milion de britanici au semnat o petiție în care se cere anularea vizitei președintelui american Donald Trump în Marea Britanie, pentru a nu aduce rușine asupra reginei, în contextul politicilor legate de imigrație, transmte Politico.EU

Petiția va fi dezbătută în Parlamentul britanic la data de 20 februrarie. Ministrul de externe britanic, Boris Johnson, a făcut referire la fostul dictator român Nicolae Ceaușescu în ceea ce privește vizita lui Donald Trump la Londra, scrie The Independent.

Cu toate acestea, doar Guvernul Orban anticipează îmbunătățirea relațiilor cu SUA, deteriorate în timpul administrației Obama. Ministrul de Externe Peter Szijjarto a declarat Reuters că se așteaptă la o masivă îmbunătățire a relațiilor ungaro-americane, după ce Trump a declarat că SUA vor renunța la ”exportul de democrație”.

În acest context, Vladimir Putin merge mâine într-o vizită oficială la Budapesta, a șaptea întâlnire bilaterală de la venirea la putere a lui Orban. În săptămânile viitoare se așteaptă și vizita lui Donald Trump în Ungaria. Viktor Orban a susținut moral campania lui Donald Trump pentru prezidențiale. Pe de altă parte a fost principalul ”avocat” al Rusiei, cerând renunțarea la sancțiunile impuse după invadarea Crimeii.

Potrivit unor informații din surse diplomatice, Ungaria ar vrea să profite de vizita lui Putin pentru a promova tema etnicilor unguri din Transilvania. Astfel, în Budapesta, pe panourile publicitare ce transmit și știri live, sunt proiectate proiectate în această seară imagini de la protestele din București, susținându-se că ar fi proteste ale etnicilor maghiari, pentru autonomie.

Comments

comments