Un avion rusesc, cu 92 de oameni la bord, s-a prăbuşit în Marea Neagră

1479

avion rusescUn avion rusesc, cu 92 de oameni la bord, s-a prăbuşit la doar câteva minute după decolarea din staţiunea Soci de la Marea Neagră. Aeronava transporta jurnalişti şi o cunoscută formaţie de muzică militară, corul Alexandrov al Armatei Roşii, care trebuia să ajungă în provincia siriană Latakia pentru a susţine un concert de Anul Nou pentru soldaţii ruşi din Siria. Ministerul rus al Apărării a anunţat că toţi cei aflaţi la bord au murit.

Anchetatorii examinează toate cauzele posibile ale prăbuşirii în Marea Neagră a unui avion militar rus de tip Tu-154 cu 92 de persoane la bord, inclusiv pista unui atac terorist, a anunţat duminică ministrul rus al Transporturilor, relatează The Associated Press, preluată de News.ro

Ministrul Maxim Sokolov a subliniat însă că este prematur să speculeze despre cauza prăbuşirii în ziua de Crăciun. Ministrul rus al Transporturilor a declarat că echipele de intervenţie nu au găsit deocamdată cutiile negre ale avionului şi va fi nevoie de o căutare anevoioasă pentru că înregistratoarele de bord nu sunt dotate cu balize radio care să ajute la identificarea poziţiei lor pe fundul mării.

Cinci elicoptere, 32 de nave şi 80 de scafandri sunt implicaţi în operaţiunile de căutare şi recuperare a victimelor şi a epavei aeronavei TU-154, a anunţat Ministerul rus al Apărării.

Echipele de intervenţie au recuperat 10 cadavre din apele mării. Interfax transmisese iniţial că au fost recuperate 12 cadavre, dar informaţia nu a fost confirmată. UPDATE: 13:15 Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat că luni, 26 decembrie, va fi declarată zi de doliu naţional în Rusia, informează RT.com.

De asemenea, şeful statului rus a transmis ”cele mai profunde condoleanţe” rudelor victimelor, în mare parte muzicieni din corul Armatei Roşii, care urmau să sărbătorească Anul Nou împreună cu militari ruşi staţionaţi în Siria.

Ministerul rus al Apărării informează că resturi ale aeronavei dispărute au fost găsite în largul coastelor staţiunii Soci, la circa 6 kilometri de ţărm, în Marea Neagră, la o adâncime de circa 70 de metri, transmite Russia Today.

Comments

comments