poster_ebrite3Comunitatea de moldoveni și români din Chicago susține în această duminică un concert de caritate pentru copiii cu nevoie speciale din Moldova, GALLOP FOR HOPE. Evenimentul va avea loc la un restaurant rus-moldovenesc, Versailles Banquet Hall, pe 11 decembrie seara, unde sunt așteptați toți cei care vor să aducă o schimbare în viața copiilor cu dizabilități din Moldova.

mircea_ilies_photo-boothCirca 15 moldoveni profesioniști din comunitate, care și-au lansat propriile afaceri în Chicago, vor dona în fondul programului de caritate servicii de estetică, stomatologice, terapie, foto, lecții de muzică, picturi și alte obiecte care vor fi licitate pe parcursul serii. Toți paticipanții vor savura vinuri moldovenești, oferite de sponsorii Deluxe Moldova și vor servi bucate tradiționale, pregătite cu grijă de cei mai iscusiți bucătari de la restaurantul Versailles.

O seară plină de distracție, dansuri și cântece folclorice vor fi înterpretate de artiștii moldoveni stabiliți cu traiul în Chicago. Violonista Ana Bivol a venit și cu un apel către membrii comunității pentru a susține copiii cu nevoi speciale din Moldova.

moldova-deluxeArtistul emerit în arte, Victor Dubenco, a pregătit un program de muzică deosebit pentru a trezi cetățenilor moldoveni și mai mult dorul de casă. Interpreții Ion Prepeliță și Viorica Balaban i-au îndemnat pe moldovenii stabiiți cu traiul în SUA să se gândească în preajma sărbătorilor de Crăciun la toți cei care au nevoie de un mic ajutor.

“Trist este faptul că mulți copii au viitorul predestinat de prezentul pe care îl trăiesc, prinși în capcana unor nevoi speciale. Nimic nu ne defineste mai mult ca oameni, decât atunci când ne aplecam spre un copil sa-l prețuim și să-l ajutăm sa cunoasca bucuriile vieții”, afirmă caricaturistul Pavel Catană, care și-a pregătit hîrtia și creioanele la eveniment pentru a desena schițe de portret participanților interesați.

Un alt susținător al acestui eveniment, Mircea Ilieș, este pregătit să fotografieze membrii comunității cu un echipament fotografic specializat, Inlight Photo Booth, care oferă clienților o serie de caricaturi amuzante, menite să aducă spiritul de sărbătoare și voie-bună. Potrivit lui, tehnica de fotografiere este adusă din România, iar testările vor fi lansate chiar în timpul concertului de caritate.

În comunitatea de profesioniști se regăsește și Lilia Țurcan, care și-a pregătit pieptenele și instrumentele de stilaj pentru a oferi participanților ședinte scurte de coafură în timpul evenimentului. Lilia a fost interesată să ofere gratuit, ca mulți alții, cadouri în tombola biletelor câștigătoare, care suprinde servicii de îngrijire și vopsire a părului. Cei mai norocoși vor beneficia și de multe alte oferte incluse în loterie din partea stomatologilor, esteticienilor, cosmetologilor.

pavel_schita-finalCâșigătorii vor avea ocazia să participe la revelionul moldovenesc din acest an alături de Gheorghe Țopa și Igor Cuciuc, organizat de managerul restaurantului Little Bucharest Bistro. Branko s-a arătat încântat să ofere un bilet gratuit pentru cei care vor veni să susțină în seara de 11 decembrie copiii cu nevoi speciale din Moldova.

Surprizele nu se termină aici, cu un bilet de 40$, diapsora din Chicago poate aduce o mie de zâmbete pe fețele copiilor de la câteva centre specializate din Chișinău, care vor beneficia de un program anual terapeutic de călărie, afrimă jurnalista Natalia Ghilașcu, care s-a oferit să sprijine această cauză. Fondurile adunate la concertul de caritate vor fi investite în dezvoltarea unui program nou pentru țara noastră, Gallop Moldova, pentru a face posibilă procurarea unui cal dresat care să stimuleze dezvoltrea mintală și fizică ai micuților.

Maria Grucova, unul dintre terapeuții moldoveni care a participat la un schimb de programe american din New York, spune că a fost inspirată de modelul de incluziune socială și terapeutică a copiilor din SUA. Împreună cu alți specialiști de la Centrul Speranța, Small Group Homes și Gradinița #167, vor încerca să depună toate eforturile pentru ca banii adunați să contribuie la integrarea mai grabnică în societate a circa 20 de copii cu dizabilități mintale. Persoanele interesate să susțină această cauză sunt încurajați să doneze fonduri aici.

Comments

comments