Gabriela Ursu, gimnastă, Illinois, SUA

Gabriela Ursu, originară din Moldova, are doar șase ani, însă se remarcă printre cei mai talentați copii ginmaști din statul Illinois, SUA, unde zilnic se antrenează pentru a-și realiza visul de a deveni campioană. A văzut Moldova doar în poze și speră să meargă într-o vară să-și viziteze bunicii, care îi admiră din plin talentele.

“Îmi plac întâlnirile care sunt organizate în această sală de gimnasitcă, azi ne-am antrenat pentru a ne dezvolta mușchii mâinilor și sunt încântată că am obținut primul loc la toate sarcinile solicitate și am rezulate bune”, se laudă Gabriela.

Bravo Classis, Gateway Challenge, Illinois State Meet se numără printre principalele competiții de succes ale Gabrielei. Talentele tinerei sportive au fost descoperite întâmplător de către un antrenor sportiv, care i-a încurajat pe părinți să considere capacitățile fiicei lor la modul cel mai serios, explică mama gimnastei.

Gabriela Ursu, gimnastă, Illinois, SUA
Gabriela Ursu, gimnastă, Illinois, SUA

Gabriela este unul dintre copiii care are un talent înnăscut și care s-a remarcat foarte ușor, spune Keith Carter, antrenorul gimnastei. “La această vârstă fragedă, vezi foarte rar asemenea performanțe. Este încă prea tânără pentru a concura cu ceilalți, dar o antrenăm pentru a ajunge la nivelul altor copii mai învârstă. Acesta este și motivul pentru care a putut avansa într-un termen atât de răstrâns. Am remarcat că are un talent și așa am început să o antrenez”, explică Carter.

Gabi se antrenează doar de la trei ani, iar în timp rapid, a ajuns să performeze combinații gimnastice pentru nivelul 3 din 10 posibile la competițiile de gimnastică pentru copii. Părinții au emoții mari când Gabriela concurează alături de cei mai buni copii gimnaști din SUA și sunt în așteptarea viitoarelor succese pe care le va acumula la fiecare treaptă, unde exigențele devin tot mai mari.

Ultimul an a fost unul de bun augur pentru Gabi și a reușit să acumuleze rezultate într-un timp record la nenumărate competiții din câteva state ale Americii. Numărul de trofee și medalii obținute în statul Ilianois vorbește de la sine despre curajul și perseverența tinerei gimnaste.

Keith Carter este un antrenor popular, care este recunoscut pentru eforturile în dezvoltarea diverselor echipe olimpice din Ilianois, motiv pentru care multe familii își adus copiii în sala sa de antrenament. Aici se antrenează și alți copii veniți din România, Serbia Mexico și alte țări.

captura%cc%86-de-ecran-din-2016-10-05-la-11-29-18“Am avut ocazia să antrenez copii olimpici, iar naționalitățile acestora au fost diverse, unii vin din statul Indiana și petrec ore în șir pe drum pentru a ajunge aici în fiecare zi. Gabriela locuiește în apropiere, este o fericită. Avem copii din România, Serbia, Mexico și Marea Britanie care se antrenează în această sală”, afirmă antrenorul.

Visul din copilărie a Cristinei era să ajungă dansatoare, însă posibilitățile precare de acasă nu i-au permis să-și constinue cursurile, astfel, toate investițiile obținute în SUA sunt orientate acum spre dezvoltarea și educația propriilor copii.

Potrivit antrenorului Keith Carter, Gabi ar putea ajunge la vârsta de zece ani una dintre cele mai populare gimnaste din statul Illinois, care ulterior, s-ar putea califica pentru competițiile internaționale din America. Părinții Gabrielei speră că astfel, copiii din Moldova vor aduce faima țării peste hotarele țării.

Acest interviu a fost realizat cu susținerea Biroului pentru Relații cu Diaspora, în cadrul Programului Diaspora Engagement Hub, al proiectului ”Consolidarea cadrului instituțional al Republicii Moldova în domeniul migrației și dezvoltării”, implemetat în parteneriat cu OIM Moldova și finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC). Opiniile exprimate de autor nu sunt neapărat împărtășite de către fondator.

Comments

comments