Candidații electorali la alegerile prezidențiale din Moldova cer deschiderea mai multor secții de vot peste hotare

929

captura%cc%86-de-ecran-din-2016-09-19-la-13-04-35Președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a avut în weekend mai multe întâlniri cu reprezentanți ai diasporei moldovenești. Acestea s-au desfășurat în Spania, Franța și Belgia, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii, relatează Jurnal.MD

Printre subiectele abordate s-a numărat necesitatea deschiderii mai multor secții de votare pentru alegerile prezidențiale din 30 octombrie. Participanții la întrevederi au spus că acest scrutin este șansa eliberării statului din captivitate.  Prima destinație a liderului PPDA a fost orașul Barcelona din Spania.
Potrivit comunicatului de presă al Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, unul dintre participanții la întâlnire a fost un spaniol căsătorit cu o moldoveancă. El urmărește evenimentele politice de la Chișinău și susține că moldovenii trebuie să se unească și să aibă încredere în viitor.
Următoarea întrevedere a avut loc în capitala Franței. Andrei Năstase s-a întâlnit cu diaspora moldovenească la Biserica Ortodoxă ”Sfântul Ștefan cel Mare” din Paris, locul unde a și aflat că a fost înregistrat de CEC în cursa pentru prezidențiale. Finalul întâlnirilor cu diaspora din Europa a fost în Belgia, la Bruxelles. Vladimir Plahotniuc, vizat în declarații, nu a răspuns la telefon pentru a comenta. Următoarea destinație a politicianului este peste ocean, la Washington.

Înainte de plecare, liderul PPDA a menționat că în această vizită este prioritar nu atât sprijinul politic, cât ancheta internațională în cazul furtului și a spălărilor de miliarde ale mafiei transfrontaliere, care ar facilita recuperarea banilor moldovenilor, dar și ai contribuabililor americani și europeni. Anterior, președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr a avut întrevederi cu diaspora din mai multe țări, printre care Statele Unite, Rusia și Marea Britanie.

Comments

comments