Moldova Times va participa la Zilele Diasporei in Chisinău

1252

Screen Shot 2016-08-08 at 8.15.44 AMReprezentanții redacției “Moldova Times” vor participa la Congresul Diasporei, care va avea loc pe 19-20 august la Chisinău, aceasta fiind una dintre inițiativele nord-americane, spijinite de Biroul Relații cu Diaspora.

Biroul pentru relații cu diaspora (BRD) va organiza la sfârșitul lunii august Zilele Diasporei, în cadrul cărora se va desfășura Congresul Diasporei, ediția a VII-a, Forumul de Afaceri al Diasporei, ediția a II-a și programul DOR pentru copiii din diasporă, ediția a IV-a.

Primul din șirul de evenimente dedicate diasporei este Congresul Diasporei, organizat pe 19-20 august. La Congres vor participa peste 150 de delegați – cetățeni ai Republicii Moldova din diasporă.

În perioada 20-28 august Biroul Relații cu Diaspora va organiza programul DOR – Diaspora. Origini. Reveniri – pentru copiii cetățenilor Republicii Moldova stabiliți peste hotare, care revin la baștină pentru a cunoaște mai multe despre țara lor de origine. În cadrul programului vor participa 100 de copii din 13 țări, inclusiv Republica Moldova.

Pe 21 august va avea loc a doua ediție a Forumului de Afaceri al Diasporei/ Diaspora Business Forum. La eveniment vor participa peste 150 de oameni de afaceri și manageri de top ai companiilor din străinătate, originari din Republica Moldova, oficiali guvernamentali, factori de decizie și reprezentanți ai mediului privat din țară.

Forumul isi propune să fortifice comunicarea dintre Guvern şi diasporă, mobilizarea asociațiilor diasporei și a societății civile pentru dezvoltarea durabilă a Republicii Moldova, consolidarea capacităţilor diasporei şi edificarea unor punţi de legătură cu cetăţenii ţării, indiferent de locul unde se află.

Comments

comments