Violența în familie în SUA: cum ne protejăm și unde ne adresăm?

1722

13419098_1030425760372768_28415586340821170_nAm decis prin acest articol să informez puțin cei interesați cum lucrează sistema de protecție a victimelor violenței în familie pentru cei aflați în SUA.
Pentru început trebuie să determinați dacă sunteți victima violenței în familie la fel trebuie să aveți anumite soluții despre cum vă protejați și cum vă garantați securitatea, independența etc.
Sunteți în pericol dacă actualul partener ori fostul partener de viață comite următoarele:
– vă cauzează durere fizică, de exemplu vă lovește, împinge, strangulează etc.
– Vă impune să aveți relații sexuale atunci cînd nu doriți…
– Vă amenință că vă cauzează dureri fizice d-ră ori copiilor , rudelor…
– Vă umilește în permanență
– Vă urmărește permanent
– Vă ține în spaimă permanentă etc.
Care este ajutorul de care puteți beneficia?
Ajtor material temporar din partea asistenților sociali – ( Temporary Assistance- TA) – pentru a avea dreptul la asistența ”financiară” temporară trebuie să îndepliniți cîteva condiții. Dacă sunteți victima violenței în familie trebuie să completați formularul ”Domestic Violence Screening Form” și să cereți o îtîlnire cu reprezentantul ce se ocupă de soluționarea problemelor violenței în familie care la rîndul său va constata dacă aveți ori nu dreptul la asistență temporară.
La fel puteți 24/24 să telefonați la linia ferbinte care acordă asistență victimelor violenței în familie și să vă informați despre posibilitatea cazării temporare, să vă informați despre drepturile de care beneficiați.
În New York puteți telefona la nr. De tel. 1-800-621-4673
Dacă domiciliați în afara NY puteți apela la nr. De tel. 1-800-942-6906.

În cele din urmă sper să nu fiți niciodată supusă violenței în familie, dar dacă se întîmplă și sunteți în SUA sper informația de mai sus să vă ajute cît de puțin.

Violeta Gașițoi

Comments

comments