O delegatie din Moldova se afla la Washington, unde sunt asteptate reformele economice

1220
sursa: pdm.md
sursa: pdm.md

O delegatie din Moldova se află la Washington DC. Vlad Plahotniuc a sosit în calitate de coordonator executiv al Consiliului Coaliţiei de guvernare.

Octavian Calmac, vicepremierul Republicii Moldova, se află într-o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, fiind invitat de Consiliul Atlantic pentru a participa la cel mai important eveniment anual al acestei organizații, Distinguished Leadership Awards (Premiile pentru Lideri Internaționali Distinși).

Despre aceasta a anunțat serviciul de presă al PDM, care subliniază că la eveniment sunt invitați lideri în domeniile politicii, afacerilor, artei şi activităților umanitare care s-au remarcat în promovarea relaţiilor dintre Europa şi Statele Unite ale Americii.

Serviciul de presa al Partidului Democrati din Moldova anunta ca Vlad Plahotniuc a avut mai multe întrevederi cu înalţi oficiali din administraţia de stat a SUA, dar şi cu formatori de opinie şi reprezentanţi ai mediului de afaceri interesaţi să investească în Republica Moldova.

Membrii delegatiei din Moldova au discutat la Washington cu experţii Consiliului Atlantic despre agenda economică şi de reforme la care s-a angajat guvernarea din Republica Moldova. Acestia s-au aratat interesati despre viziunile de dezvoltare a Republicii Moldova privind excluderea fenomenului coruptiei, stabilirea unui program cu Fondul Monetar Internaţional, asigurarea unei justiţii eficiente şi independent.

Vicepremierul Octavian Calmac si Vlad Plahotniuc au mai discutat cu formatori de opinie şi analişti, reprezentanţi ai unor centre și institute implicate în politica externă americană, a mai informat sursa citată.

Discuţiile s-au axat pe sprijinul politic acordat Republicii Moldova, subiecte ce țin de securitatea energetică și investițiile în economia țării noastre. Anul precedent, astfel de discutii au avut un interes deosebit fata de  evoluțiile pe plan regional a solutionarii conflictului transnistrean.

Consiliul Atlantic reunește experți din domeniul politic, economic și de securitate din Europa, America, Asia și alte regiuni.

Comments

comments