“Un procuror european nu va putea schimba sistemul, trebuie voință internă”

994
Șeful Delegației UE la Chișinău, Pirkka Tapiola
Șeful Delegației UE la Chișinău, Pirkka Tapiola

Șeful Delegației UE la Chișinău, Pirkka Tapiola, spune că ideea venirii unui procuror european în Republica Moldova nu este o soluție, iar reformele trebuie să vină din interior, nu din exterior, relatează Moldova.org

Potrivit oficialului, această practică nu a dat roade în alte țări, iar Republica Moldova are nevoie de voință internă pentru a schimba lucrurile în justiție spre bine. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii În Profonzime de la Pro TV.

„Trebuie să vă aparţină propriile reforme. Noi avem experienţa altor ţări că prin numirea unei sau altei persoane din afară nu se schimbă sistemul. Trebuie să schimbaţi sistemul voi înşivă. Trebuie să aveţi voinţa aceasta internă să faceţi lucrul acesta, să folosiţi toată asistenţa externă şi sprijinul tehnic”, a menționat Tapiola.

În context, oficialul european i-a îndemnat pe cetățenii moldoveni să nu mai aștepte ca cineva din exterior să le schimbe lucrurile din țara lor.

„Există o tendinţă ca cineva din afară să schimbe lucrurile din ţară. Acest lucru nu se va întâmpla”, a adăugat oficialul.

Menționăm că ideea unui procuror european a fost lansată anterior de către Partidul Liberal și a fost susținută de mai multe partide de opoziție.

Comments

comments