A fost lansat programul DOR 2016, destinat copiilor din diasporă

1259

DEH - Online BannerBiroul pentru Relații cu Diaspora (BRD) a lansat înscrierea la ediția a IV-a programului DOR *Diaspora*Origini*Reveniri, destinat generației a doua de migranți, originari din Republica Moldova, cu scopul de a consolida legăturile emoționale, culturale și de identitate ale tinerilor cu țara lor de baștină.

În perioada 25 martie – 25 mai 2016, copiii și adolescenții din diasporă se pot înregistra online, pe www.dor.md, pentru a participa la DOR 2016.

La ediția din anul curent sunt așteptați să participe 100 de persoane. Programul va fi organizat în perioada 20-28 august.

Publicitate comercială

La DOR 2016 vor participa 75 de membri ai diasporei Republicii Moldova, 15 copiii și adolescenți din Republica Moldova și, pentru prima dată, 10 din diaspora română.

Dosarele depuse de copiii și adolescenții din Republica Moldova vor fi colectate și evaluate de partenerii BRD – NEXUS Moldova, prin centrele regionale NEXUS din Chișinău, Cahul, Ungheni și Edineț.

Copiii și adolescenții din diaspora română vor participa la DOR 2016 în baza cotelor-părți stabilite prin semnarea Memorandumului de înțelegere între BRD și Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni (DPRRP), din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României, pe 20 octombrie 2015.

Pentru a participa la DOR 2016, candidații trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 12-17 ani; să înțeleagă și să poată comunica în limba română (nivel de bază conversație și nivel mediu de înțelegere), iar cei care au fost la edițiile precedente – să asigure înscrierea a cel puțin alți doi candidați noi. Locurile vor fi completate pe măsura înregistrării, conform principiului ”primul venit, primul servit”. Cei interesați vor completa online formularul de participare, anexând copia pașaportului.

Rezultatele înscrierilor vor fi anunțate pe 1 iunie 2016. Copiii selectați să participe la programul DOR vor avea activități creative, sportive, artistice, lingvistice, de cunoaștere a istoriei și culturii, vizite culturale și întâlniri oficiale. Toate activitățile vor fi desfășurate într-un stil interactiv și de jocuri.

Programul DOR se desfășoară sub patronajul Prim-ministrului Republicii Moldova.

Comments

comments