ONU asteaptă mai multe reforme în domeniul drepturilor omului în Moldova

1175
Ivan Šimonović, Asistentul Secretarului General al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) pentru Drepturile Omului
Ivan Šimonović, Asistentul Secretarului General al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) pentru Drepturile Omului

Prim-ministrul moldovean Pavel Filip a avut o întrevedere cu Asistentul Secretarului General al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) pentru Drepturile Omului, Ivan Šimonović, în cadrul căreia s-a discutat despre acţiunile Guvernului în domeniul drepturilor omului şi modalităţile de aprofundare a relaţiilor între Republica Moldova şi structurile ONU.

Pavel Filip a apreciat rolul şi contribuţia ONU la realizarea proiectelor  în domeniul drepturilor omului din Republica Moldova, precizând că, la nivel global, se înregistrează o creştere a insecurităţii şi violării acestui drept fundamental. „Asigurarea drepturilor omului reprezintă una dintre priorităţile importante ale Programului de guvernare pentru 2016-2018, fapt pentru care mizăm în continuare pe suportul şi asistenţa Oficiului Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului”, a afirmat Premierul.

La rândul său, Ivan Šimonović a reiterat sprijinul ONU pentru ţara noastră în vederea asigurării egalităţii în drepturi şi a accentuat necesitatea implementării consecvente a reformelor în acest domeniu. Totodată, Asistentul Secretarului General al ONU a menţionat importanţa respectării angajamentelor asumate prin ratificarea acordurilor internaţionale în acest domeniu, susţinând că acest lucru este monitorizat în cadrul structurilor ONU.

foto: gov.md
foto: gov.md
Publicitate comercială

Interlocutorii au discutat şi despre mecanismele de monitorizare şi evaluare a asigurării drepturilor omului, precum şi a egalităţii de gen în Republica Moldova. Totodată, a fost abordat subiectul promovării valorilor nediscriminatorii, toleranţei în societate şi asigurării drepturilor omului pe întreg teritoriul Republicii Moldova, inclusiv în regiunea transnistreană.

Pe parcursul misiunii sale, Dl. Šimonović va întreprinde câte o vizită în UTA Găgăuzia și în regiunea transnistreană. În ultima sa zi de lucru în Moldova, 31 martie, Dl. Šimonović se va întâlni cu mass-media într-o conferință publică de presă.

Comments

comments