În autonomia Găgăuză scade numărul de absolvenți în instituțiile de învățămînt din străinătate

1060
Regiunea Găgăuză
Regiunea Găgăuză

În autonomia Găgăuză scade numărul de absolvenți care doresc să se înscrie în instituțiile de învățămînt superior din străinătate. Despre aceasta s-a discutat la ședința comitetului executiv luni, relatează Găgăuz Info. 

Șeful Departamentului de Educație din autonomie, Sofia Torlac a informat membrii comitetului executiv despre faptul că, săptămîna trecută, reprezentanții Academiei Agrare din Breansk au organizat întîlniri cu absolvenții liceelor din Găgăuzia.

Șeful Departamentului a comunicat că numărul absolvenților care doresc să se înscrie în instituțiile de învățămînt superior din străinătate devine din ce în ce mai mic.

“La Comrat, la întrevederea cu reprezentanții Academiei Agrare din Breansk au venit 200 de elevi, dar niciunul dintre ei nu și-a exprimat dorința de a trece testul și de a obține un loc bugetar în această instituție de învățămînt. La Ceadîr-Lunga, testele au trecut 10 persoane, iar în Vulcănești – 15 elevi”, a explicat Torlac.

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah a subliniat că autoritățile și-au asumat angajamentul de a consolida potențialul Universității de Stat din Comrat. Ea a încredințat departamentului de resort să se consulte cu conducerea USC cu privire la deschiderea noilor specialități, informează portalul de știri Gagauzinfo.MD.

“Universitatea de Stat din Comrat are cadre didactice și condiții tehnico-materiale pentru obținerea unui învățămînt superior de calitate”, a declarat Irina Vlah.

În acest an, patru cei mai buni studenți ai universității de stat din Comrat au primit de la bașcanul Găgăuziei burse în valoare de 10 mii de lei.

 

Comments

comments