Un moldovean cucerește lumea filmului de la Moscova

1101
Foto: gagauzinfo.md
Foto: gagauzinfo.md

Moldoveanul Alexandr Novin, originar orașul Comrat, a cucerit lumea filmului de la Moscova, scrie Gagauzinfo.md. Tânărul, născut în 1978, Novin, împreună cu familia lui s-a strămutat în Donețk, iar apoi în orașul Surgut din Rusia.

Acolo, Alexandr a decis să-și dedice viața teatrului. Pentru aceasta a plecat la Moscova pentru a-și face studiile la o instituție teatrală. În 2009, tânărul originar din Comrat a făcut a doua facultate la Institutul Cinematografic de Stat din Rusia la specialitatea “producţie film şi televiziune” și a participat la emisiunea “Poslednii gheroi -2”.

Un rol important în biografia de creație a lui Alexandr Novin l-a jucat artistul poporului din Rusia, Evghenii Mironov, care l-a primit la “Teatrul Națiunilor” din Moscova. Artistul pînă în ziua de azi evoluează pe scena acestui teatru.

De-a lungul carierei sale, Novin a jucat în peste 30 de filme, printre care “Apostol”, “Vosmiorka”, “Ohota na piraniu” și altele. Despre unul dintre ultimele sale roluri în filmul “No comment”, unde Alexandr Novin a interpretat rolul căpitanului Alexei Basarghin, actorul a povestit ziarului rus “Argumentî nedeli”.

“Mi-a fost dificil să înțeleg caracterul eroului. Nu-mi ajungea ușurința lui. Procesul de filmare a fost unul greu. Noi alergam și săream prin munți cu rucsacuri umplute cu 25 de kilograme de nisip! Ne-am străduit să fie cît se poate de real”, a spus Novin.

În noiembrie 2015, filmul “No comment” a primit Marele premiu în orașul francez Honfleur.

sursa: Publica.MD

Comments

comments