Un preot din Vadul lui vodă, acuzat că îşi construieşte casă cu banii din donaţii

1139
imagine simbol
imagine simbol

Scandal la biserica din oraşul Vadul lui Vodă. Mai mulţi enoriaşi acuză preotul că le-a luat banii donaţi pentru construcţia unui paracalis şi işi face casă. Slujitorul Domnului neagă acuzaţiile şi spune că terenul a fost privatizat şi îi aparţine pe drept. Întrucât astăzi e zi de odihnă, primarul oraşului nu a fost de găsit la Primărie şi nu a răspuns la telefon pentru a oferi o explicaţie.

Acum doi ani, mai mulţi credincioşi din oraşul Vadul lui Vodă spun că din puţinul pe care îl aveau, au strâns bănuţ cu bănuţ şi i-au donat bisericii pentru a construcţia unui paraclis. După finalizarea parţială a lucrărilor însă, aceştia au aflat în cadrul unei şedinţe a Primăriei, că, de fapt, noua clădire a devenit proprietatea privată a preotului şi că au fost traşi pe sfoară.

Şi pentru că astăzi a fost slujbă, oamenii au mers la biserică pentru a-i cere socoteală preotului. Parohul însă, spune că a cumpărat terenul din jurul bisericii pe banii săi.

Potrivit parohului, terenul din jurul bisericii a fost scos la vânzare încă acum şase ani, iar pentru a câştiga licitaţia, a cheltuit în jur de 160 de mii de lei. Totodată, preotul spune că banii donaţi de enoriaşi sunt folosiţi doar pentru necesităţile lăcaşului sfânt.

Deşi oamenii spun că primarul Iurie Onofrinciuc ştia de întrunirea localnicilor, funcţionarul local nu a venit pentru a le oferi oamenilor o explicaţie. La Primărie nu a fost de găsit şi nu a răspuns nici la telefon.

sursa: Jurnal.MD

Comments

comments